19.4.2015

Kaadoin juuri kolme koivua!

Pikkuihminen on voimiensa tunnossa. Metrin mittainen pätkä nimittäin oli rehvastellut kotonaan, että kaatoi kolme koivua!

Todellisuudessa mies kihnutti kyljessäni, kun metsuri päräytti moottorisahan käyntiin ja kaatoi kolme umpimätää koivua kartanolle.

Kun puut oli kieritelty liiterin eteen kasaan, kannoimme oksat isoon kekoon. Tai siis minä kannoin ja retuutin. Saksin oksista risut talteen, jotta kerrankin  minulla olisi mistä ottaa, kun haluan  tehdä risuaskarteluja. Merenrannassa kahdeksankymmentä vuotta kasvaneiden koivuvanhusten oksat ovat muuten jännän kiumuraisia ja kluhmuisia.

Pikkuihminen kaivautui risukasaan. Se oli linna, jossa asui iso lohikäärme.


Risukasa ei kovin kauan kiinnostanut Pikkuihmistä, sillä vieressä oli jotain paljon mielenkiintoisempaa - LÄTÄKKÖ! Lätäkön rannalle kannettiin lapio, ämpäri, kastelukannu, nappo, katiska ynnä muuta lätäkkörekvisiittaa.

En halua ajatella Nuoren rouvan ilmettä, kun Pikkuihminen meni kotiin yltä päältä ravassa, risuja taskuissa ja naamataulu leveässä hymyssä - olihan hän kaatanut kolme koivua, selättänyt pelottavan lohikäärmeen ja kalastanut katiskaan makrilleja!

Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Oi tuota elämisen riemua, pikkumies ihan säteilee kilpaa lätököstä peilaavan auringon.
  Hyvä metsuri hänestä tulee kun jo kolme koivua kaato :))

  VastaaPoista
 2. Kyllä siellä sinulla vierailee mukava pikkumies sinun ilonasi. Noin vain kaatoi kolme koivua:)

  VastaaPoista
 3. :) Pikkumiehet ovat ihania. Osaavat kaikenmoisia asioita, sellaisiakin, mitä mummit eivät välttämättä hoksaisikaan osata ;D

  VastaaPoista
 4. Haa, kylläpäs on tomera nuorimies :)! Tuossa olisikin oppimista (lapsissa), että kaikkeen voi asennoitua juuri noin. Kun sitä aikuisena enemmänkin vähättelee ja vaatimatisoi tekemisiään, eikä ole mitään saavinaan aikaiseksi..
  - Kiva, että löysit mekon ohjeen! Sitten vaan puikot kilkkaamaan. Mulla oli vähän tiukka aikataulu, joten olen testannut, että mekon pystyy neulomaan aika nopeasti. Lopussa tietysti on aika paljon näpertämistä, mutta kiva pieni vaatekappalehan siitä syntyy. Ja ohjekirjassa oli kyllä muistaakseni muitakin kivoja vauvaneuleita tarjolla, jos ja kun kerran tarvetta ja käyttöä on.. :)

  VastaaPoista
 5. Kova on metsuripoika, ihana pikkumies ja aikaansaava! Elämän riemu ja asenne ovat kohdallaan ja oikeat, ihanaa kun saatte olla pikkumiehen apuna kaikissa hommissa, valmista varmasti tulee, hommissa rapa roiskuu isommillakin.

  VastaaPoista