13.4.2015

Palomestarin palttoonnappeja

 

Viikonloppuna vietettiin seurapiiritapahtumaa - Pikkuihmisen 4-vuotissynttäreitä. Päivänsankari itse esitti juhlan teeman näin: Äiti on antanut luvan, että sinä saat tehdä minulle paloautokakun.  No mikäs siinä, jos kerta lupa oli annettu korkealta taholta.

Minä vatkasin ja veivasin, värjäsin ja rakentelin. Kakkupohjista tuli punaisia ja keltaisia. Kakkupohjien välissä oli banaania ja vadelmahilloa. Ylileveän paloauton päälle laapin punaiseksi värjättyä maitokreemiä (kondensoitua maitoa ja kermavaahtoa). Paloauton renkaiden virkaa toimittivat keksit. Auton lavalla oli lakutikkaat, paloletkukieppi sekä vara-auto.

Itsekriittinen leipuriminäni ei ollut ollenkaan tyytyväinen paloauton malliin. Pikkuihminen ilmeisesti oli, koska heti ovella hän nyhki äitiään helmasta ja huokasi silmät loistaen: Äiti katso katso, se on paloauto!


 

Mitä olisi seurapiiritapahtuma ilman pikkuleipiä? Se olisi kuin jetset-kutsut ilman timantteja. Joten nelivuotias Pikkuihminen sai kahdet pikkuleivät.

Ensimmäiset pikkuleivät ovat Palomestarin palttoonnappeja. Leivoin ne kauramurotaikinasta. Keskelle painoin amerikanpastillin. Kummasti pastillien pinta kesti 225 astetta - mutta eikös sen Palopäällikön palttoon pidäkin olla palonkestävä?

Toiset pikkuleivät ovat Palavia sydämiä. Alla on kaaviloidusta murotaikinasta paistettu sydän ja päällä punaisesta ja keltaisesta tomusokerikuorrutteesta maalattu liekkimeri. Taitaa palomiehen rakkaus olla tulisen sorttista!

Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. On kyllä todella hieno ja hauskoja keksejä! Hieno idea laittaa Amerikan pastilleja kekseihin.

  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä on palomies saanut hienon auton ja valloittavan ihania teemaan kuuluvia keksejä. Meidänkin yksi nuori herra kerran kertoi mulle,että hänestä tulee palomies. Sanoi,että mennään sammuttamaan tulipaloja,äiti ajaa ja hän istuu vieressä. Mä kysyin ,miksi sinä et aja. Poika katsoi mua kuin hölmöä ja sanoi:autohan menisi ojaan. Nyt sitten on päättänyt,että ei ryhdykään palomieheksi ammatin vaarallisuuden vuoksi. Ei suinkaan tulipalot ole vaarallsia,vaan kun ne palomiehet joutuu pelastaa raapivia kissoja puista:D

  VastaaPoista
 3. Upeat leipomiset,pikkumies varmasti nautti. Oot sie kyllä mestari.

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä kultainen mummo...ihana kakku taas! ...ja nuo palavat sydämet! Nuo palavat sydämet sopisivat vaikka...vanhan parin hääpäiväjuhlakarkeloihin, täytyy laittaa korvan taakse :D

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus noita palavia sydämiä! Niistä tulisi varmaan myyntihitti markkinoilla.

  VastaaPoista
 6. Kyllä pikkumies sai komean kakun! Varsin kekseliäät lisukkeetkin.

  VastaaPoista