8.10.2013

Pottukakkoa

Päätin hyödyntää päivälliset ylijäämäpotut ja leipoa niistä leipää.

8 keitettyä perunaa
6 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl ruissihtijauhoja
14 dl vehnäjauhoja

Peruna ja 1 dl maitoa soseutetaan. Loppu maito lämmitetään ja hiiva liotetaan siihen. Lisätään suola, siirappi, ruisjauho ja perunasose. Vatkataan sileäksi. Lisätään vehnäjauhot vähän kerrallaan ja alustetaan taikina notkeaksi. Kohotetaan  45 min.

Vaivataan taikina kunnolla. Leivotaan reikäleiviksi. Tästä taikinamääräästä tulee kolme leipää. Leivät naputellaan haarukalla. Kohotetaan leivinliinan alla puolisen tuntia. Voidellaan vedellä ja lykätään 230 asteeseen uunin keskitasolle vajaaksi vartiksi.

Hyvvää! Lissää! kuten Pikkuihminen pupeltaisi suu täynnänsä pottukakkoa.

Vanha rouva

4 kommenttia:

  1. Ai pääpuhujaksi,pitääkö jo alkaa kirjoitella puhetta ja onko aihepiiri vapaa? Mä en sitten ota vastuuta siitä,jos toiset nauraa itsensä hengiltä,vastuu on kuulijalla itsellään:) Mutta pottukakkoa,tuotapa minäkin kokeilen joku kerta.

    VastaaPoista
  2. Nam ja mumsis.. kunpa voisin maistaa:)

    VastaaPoista
  3. Aijai, varppina hyvvää, tuore leipä on aina herkkua!!!

    VastaaPoista
  4. Kakkotaikina kasassa, kohoomassa, perästä kuuluu kui kävi!

    VastaaPoista