30.8.2013

Punavalkoinen viinimarjakakku

Nuori rouva vietti viikko sitten naisteniltaa työkavereittensa kanssa. Minä sain toimia hovileipurina saatesanoinani Puna-valkoinen täytekakku, please!

Pensaat notkuivat punaisia viinimarjoja, joten niillä tuli itseoikeutetusti täytettyä tuo punaisuus-vaatimus. Valkoisuutta taas edustivat kermapursotukset ja tomusokerisipsautukset. Koko komeus on nimeltään Viinimarjakakku ja ohjeen olen ominut Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset. Ohje menee näin:

Pohjaan tarvitset 2 munaa, 0,75 dl fariinisokeria, 0,5 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl perunajauhoja ja 0,5 dl leivinjauhetta. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kunnostettuun 24 cm irtopohjavuokaan ja paista 175 uunin alimmalla tasolla parikymmentä minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Toisen puolen voit pakastaa vastaisuuden varalle. Toisen puolen asetat pestyyn irtopohjavuokaan ja kostutat 0,5 dl maitoa, joka on makeutettu ripauksella vaniljasokeria.

Sitten täytteen tekoon. Tarvitset sitä varten 2 dl kuohukermaa, 1 dl fariinisokeria, 4 liivatelehteä, 1 prk ranskankermaa, 1 tl vaniljasokeria ja 3 dl punaisia viinimarjoja. Keitä 1 dl kermaa ja fariinisokeria 5 minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja jäähdytä. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liota tilkkaseen kermaa. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Sekoita ranskankermaan fariiniseos, vaniljasokeri, loppu kerma vaahtona ja liivateseos. Lisää lopuksi marjat varovasti nostellen. Kaada seos kakkulevyn päälle. Hyydytä jääkaapissa yön yli.


Irrota kakku vuoasta. Pursota reunoille 3 dl vaahdotettua kermaa runsaaksi pitsireunukseksi. Tiputtele kakun keskelle kauniita viinimarjoja. Koristele kakkuvati pestyillä ja kuivatuilla viinimarjanlehdillä sekä marjatertuilla. Supsuttele päälle huntu valkeasta tomusokerista.

Vanha rouva

5 kommenttia:

  1. Täällä on niin upeita kakkuja ja minä vaan asun täällä kaukana,vaikka minun kuuluisi olla kuokkavieraanasielläpäin joka kekkereissä!!! Onneksi huomennna pääsen häihin:)

    VastaaPoista
  2. Onpas makoisen näköinen ja kaunis kakku:)

    VastaaPoista
  3. Kaarakkaanko pitäis päästä. Tervetuloa vaan,kyllä sinne otetaan vielä uusia. Junalla vaan hurautat Senäjoelle:) Kyllä mä voin ryhtyä oppaaksi. Mun nuorin poikani nauraa kyllä mun opastuksilla,minun piti vähän opastaa poikaa ompeluksissa. Kun poika alkoi ommella,niin minä sanoin,että pidän peukkuja:D:D Hän kysyi,että noinko opettajat vaan sanoo:D Tuumasi sitten,että kun mun seuraavan kerran tietsikkaa tilttaa,niin hän tulee meille,käskee mun koneelle yrittämään ja sanoo pitävänsä peukkuja:D:D Niin että sellain opastaja sulla täällä on:)

    VastaaPoista
  4. Punaiset viinimarjat piristävät somasti valkoista kermavaahtoa.
    Näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. että pittää olla sievä!!!!

    VastaaPoista