Vuorasin laakeat leivosvuoat taikinalla (pyöräytä 125 g voita, 4 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, pikkuriikkisen suolaa ja 1 muna sekaisin monitoimikoneessa) ja annoin vuokien huokaista puolisen tuntia jääkaapissa. Sillä aikaa tein täytteen. Raastoin 2 pestyn sitruunan kuoret. Lopuksi puristin paljaaksi raastetuista sitruunoista vielä mehut. Vatkasin 3 munankeltuaista ja 1 kokonaisen kananmunan yhdessä 2 sokeridesin kanssa valkeaksi vaahdoksi. Sekoittelin vaahtoon sitruunakuoret ja -mehun, 100 g vehnäjauhoja ja 150 g huoneenlämpöistä voita. Täytin leivospohjat seoksella ja paistoin kakkusia 200 asteessa melkein puoli tuntia.
Leivosten paistuessa vatkasin 3 munan valkuaiset, hyppysellisen suolaa, 2 tl sitruunanmehua sekä 1,5 dl sokeria kovaksi marengiksi. Pursotin kypsien leivosten päälle renkulat ja jatkoin paistamista, kunnes leivosten marenkipursotus alkoi pikkuruisen ruskettua.
Pakkasin leivokset evästarjottimelle yhdessä sitruunaisella kesäkurpitsalla koristeltujen voileipien ja sitruunateellä täytetyn termarin kanssa. Ajelimme tovin kohti kuningaskuntaa, mutta jo Kuivaniemen kohdalla pysäytimme. Perämeren hiekkarannalla, lempeässä kesätuulessa sitruunainen aamiaisemme maistui kesältä!
Vanha rouva
Nam.. ovatpa leivokset herkullisen näköisiä:)
VastaaPoistaEnpä tiiä.. oonko niin ihana haltija, kiitos kuitenkin:)
Sitruunamarenkia, ihanaa. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaAina sulla on kaikkea hyvää. Pitäisköhän minunkin tulla sulle autokuskiksi....
VastaaPoistaOnhan herrkullisen näkösiä, sitruuna on pop! Mulla on näköjään menny ihan etten saa kirjoteltua paakkelseihin yhtikäs mittää, mutta kävinpäs sentään sua kurkkaamassa, olet ajatuksissani! :)
VastaaPoistaTuttu hiekkaranta toi monta muistoa mieleen. Olisipa ollut tuollaiset herkkueväät kuin teillä mukana.
VastaaPoista