21.6.2013

Suppilovahveropiirakka


Uuden sienestyskauden lähestyessä kovaa kyytiä päätin pyöräyttää pakkasen periltä löytyneistä suppilovahveroista esijuhannuspiirakan.

Sumplin sulaneista lehtitaikinalevyistä suorakaiteenmuotoiseen vuokaan pohjan. Hain kasvimaalta kolme kourallista pinaattia, jonka huuhdoin ja kuivasin. Heitin pinaatit suppilovahveroiden (ehkä semmoinen 2 dl sulatettuna) kanssa oliiviöljyyn muhimaan siksi aikaa, että pinaatinlehdet antautuivat.

Sekoitin 2 dl kermaa, 1 prk ranskankermaa ja 3 munaa keskenään. Murustelin seokseen 200 g fetaa ja rouhin perään mustapippuria ja ripauksen suolaa. Kaadoin täyteseoksen lehtitaikinakaukaloon. Ripottelin päälle muutamat pieniksi saksimani sipulinvarret sekä sieni-pinaattiseoksen. Koristeeksi asettelin pitkiä sipulinvarsia ja rosepippureita. Paistoin piirakkaa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Piirakan annoin huokaista vähän aikaa ennen kuin kannoin sen ruohonleikkuun uuvuttaman Vanhan herran eteen. Näytti maistuvan.

Vanha rouva

3 kommenttia:

  1. Maistuisi kyllä minullekin, nam.
    Ihanaa juhannusta sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Hyvän on näköinen, vaikken sieniä syökkään.
    Porkkanakakkua katsellessa tuli vesi kielelle.

    VastaaPoista
  3. Terveellistä, kun on noin hyvät aineet ja luonnontuotteita kaikki.
    Terv. Kerttu

    VastaaPoista