14.6.2013

Astan mansikkatuulihattu

Maailma erotti minut Astasta yli kymmeneksi vuodeksi. Yllättäen ja yht´äkkiä se meidät myös yhdisti. IHANAA! Kaivatun ystävävisiitin kunniaksi pyöräytin tuulihatturenkaan. Opettelin tekemään kyseisen leivonnaisen emäntäkoulussa, missä Astan kanssa kauan sitten ystävystyimme. Sen kunniaksi siis:

Renkaaseen tarvitset 2 dl vettä, 75 g voita, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 2 munaa. Kiehauta vesi ja voi. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Keitä taikinaa koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista, kiiltävää ja se irtoaa kattilan reunoista ja pohjasta. Jäähdytä taikina hyvin. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Pursota taikina halkaisijaltaan 20 cm renkaaksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 30 min. Älä avaa uuninluukkua ensimmäsen vartin aikana, ettei rengas lässähdä! Halkaise jäähtynyt rengas kylmänä varovasti ja täytä.

Vatkaa täytettä varten 3 dl kermaa vaahdoksi. Sekoita vaahtoon purkillinen Makea mansikka -rahkaa, desin verran tomusokeria ja puoli teelusikkaa kanelia. Lohko rasiallinen tuoreita mansikoita vaahtoseokseen. Täytä rengas anteliaalla kädellä ja paina hattu renkaan päälle. Sihtaa tomusokeria hunnuksi. Tarjoile heti!
 
Vanha rouva

PS. Ennen kuin Asta sai ottaa tuulihatturenkaasta osansa, oli hänen pakko maistaa oman maan herneenversoilla tuunattuja savuhärkärieskoja. Järjestys se olla pitää!

 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa katsella kuvissa raparperipiirakkaa ja tuulihattukaunotarta. Härkää meillä löytyy vain karvakuonojen ruokapurkeista ja rapaperia runsaasti puutarhassa. Vain leipoja puuttuu. Siispä nautin kuvistasi.

    VastaaPoista
  2. Ja taas kerran mä olen tulossa teille kylään:) Niin hyvältä näyttää tarjoilut!

    VastaaPoista