25.6.2013

Erämaassa


Juhannuksenalusviikko kului Savukoskella. Kairijoki on pieni erämaajoki, jonka rannalla piipahdimme jo neljättä kertaa. Ei televisiota, ei tietokonetta, ei kännykkää. Ei supermarketteja, ei autoja, ei katuvaloja. Mikä ihana hiljaisuus, puhdas ilma ja totaalinen yksinäisyys! Käen kukunta, tuulen humina ja tulen rätinä saunanpesässä.

Samoilimme hakkuualueilla metsästämässä korvasieniä. Erämaakeskuksen emäntä kertoi, että tänä vuonna sienet olivat nousseet jo toukokuun puolessavälissä. Yhdeltä hakkuulta oli kerätty 40 sangollista korviksia! Me emme sentään niin paljon enää löytäneet, sillä lomaviikkomme sattui sienestyskauden loppusuoralle. Sen verran kuitenkin noukimme sieniä, että kuivurimme hurisi mökin eteisessä yötä päivää.

 
Vanha herra kävi kalassa. Kaksi komeaa taimenta tarttui perhoon. Toinen pääsi savustuspönttöön ja toinen tuotiin kotio juhannusherkuksi.


Kun Vanha herra seisoi joessa, minä huvittelin katselemalla kukkia, bongaamalla luonnon ihmeitä, lukemalla ja näpräämällä...

 

 

 


... ja kaunistautumalla.


Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja tuo viimeinen kuva on viimesenpäälle ihana:)

  VastaaPoista
 2. Korvasieniä en ole oppinut käyttämään itse. Olen niitä kyllä kerännyt toisille joskus. Tuollainen lomailu sopisi minullekin, solarium tuolia tosin hiukan voisi kunnostaa:)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuvasarja! Nautinnollista kesän jatkoa Sinulle ja Vanhalle herralle!

  VastaaPoista
 4. Onnistunutta saalistusta. Tuo kuva solariumista on hurmaava oivallus joltakin neropatilta. Kiva, kun löysit luontoa näytille.

  VastaaPoista
 5. Ihan mukava juhannus teillä tuntui olleen. Vietitte aikaa tuolla erämaa mökissä hiukan samaan tapaan,kuin meillä on tapana omalla mökillämme. Paitsi,että Lappi on aivan vika ilmansuunta! Kyllä lomalla pitää suunnata ehdottomasti etelään!

  VastaaPoista