20.6.2013

Mehevä porkkanakakku

Vanha herra toi kaupasta kilon porkkanoita rouvalleen:

VR: Mitäs noista pitäisi tehdä?
VH: Arvaa...
VR: Syötetään kaneille?
VH: Arvaa uudestaan...
VR: Porkkanalootaa ei kuule tehdä kesäkuussa!
VH: Arvaa vielä kerran...
VR: Kiisseliä, rakuunaporkkanoita, salaattia, sosekeittoa, terriiniä, levitettä, marmeladia, pateeta, rieskoja, rosollia...

Niin Vanha rouvan mielikuvitus loppui ja hän alkoi leipoa porkkanakakkua, taas.
Tähän kakkuun tarvitaan:
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 dl öljyä
  • 200 g porkkanaraastetta
  • 2 dl raparperipaloja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraasteen ja raparperipalojen kanssa taikinaan. Kaada kunnostettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla reilun tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.

Kuorruta: sekoita kuorrutetta varten 100 g pehmeää sulatejuustoa, 1 prk maitorahkaa, 2 dl tomusokeria ja 2 tl vanilliinisokeria. Koristele mantelilastuilla.

Vanha rouva

PS. Tein kakun kaksinkertaisesta taikinamäärästä, sillä kukanmallinen vuokani on suuri. Kakusta tuli mehevä ja oikein maistuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti