VR: Mitäs noista pitäisi tehdä?
VH: Arvaa...
VR: Syötetään kaneille?
VH: Arvaa uudestaan...
VR: Porkkanalootaa ei kuule tehdä kesäkuussa!
VH: Arvaa vielä kerran...
VR: Kiisseliä, rakuunaporkkanoita, salaattia, sosekeittoa, terriiniä, levitettä, marmeladia, pateeta, rieskoja, rosollia...
Niin Vanha rouvan mielikuvitus loppui ja hän alkoi leipoa porkkanakakkua, taas.
Tähän kakkuun tarvitaan:
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl mantelilastuja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 dl öljyä
- 200 g porkkanaraastetta
- 2 dl raparperipaloja
Kuorruta: sekoita kuorrutetta varten 100 g pehmeää sulatejuustoa, 1 prk maitorahkaa, 2 dl tomusokeria ja 2 tl vanilliinisokeria. Koristele mantelilastuilla.
Vanha rouva
PS. Tein kakun kaksinkertaisesta taikinamäärästä, sillä kukanmallinen vuokani on suuri. Kakusta tuli mehevä ja oikein maistuva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti