16.3.2013

Tutan puolukkakakku

 
Vaikka niin lupasin ja vannoin uutena vuotena, etten ikinä enää leivo kahvikakkuja, niin nyt leivoin! Onneksi naiselle on sallittua naisellinen häilyvyys, kimurantti loogisuus ja valikoiva muisti ;)
 
Kysymyksessä on nimittäin semmoinen kahvikakku, jonka maun tunsin virtuaalisesti suussani heti, kun ohjeen näin Mummon pajukorissa. Mestarillinen Tuta kuvaili kakkua jouluiseksi, joten johan minä perihämäläinen sitä pyöräytin heti ja kohta näin pääsiäisen alla. Taitaa muuten olla ensimmäinen kahvikakku elämässäni, joka onnistui heti! Vanha herrakin sanoi, että Mikset sää raato oo tätä ennen tehny?
 
Tutan ohjeesta poiketen minä menin koristelemaan kakun oman pääni mukaan kinuskilla ja puolukoilla. Sain emäntäkouluaikoinani opettajaltani nimittäin Hämeen parhaan kinuskinteko-ohjeen:
 • 2 dl kuohukermaa
 • 3/4 dl sokeria
 • 3/4 dl fariinisokeria
 • 1 tl vanilliinisokeria
 • 2 tl voita
Sekoita kerma, sokeri ja fariinisokeri kattilassa. Keitä seosta kattilassa hiljaisella tulella välillä sekoittaen, kunnes tippa  kinuskia jähmettyy kiinteäksi kylmään veteen pudotettaessa. Keittää pitää n. 20 min. Älä vispaa kinuskia keittämisen aikana, äläkä annan kinuskin kiehua kuplimalla omia aikojaan, muuten kinuskiin tulee kuplia (emäntäopettajani torui ankarasti, jos kinuskikakun päälle jäi kuplia - kinuskikakun pinnan piti olla kuin kirkas, tasainen peili!). Sekoita lopuksi voi ja vanilliinisokeri kinuskiin. Valuta kakun päälle ja reunoille.


Ota oikein iso pala ja vaikka toinenkin - meillä ei lasketa!
 
Vanha rouva
 

5 kommenttia:

 1. Oih namskis.. miten herkullisen näköinen puolukkakakku ja tuo kinuskikuorrute puolukoiden kera tekee kakusta taivaallisen hyvää:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvää oli ! jätin hiukasen muillekkin maistaa.

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköinen kakku, kinuski on ihanaa puolukoiden kera.

  VastaaPoista
 4. Toi "raato" on ihan paras lempinimi! Me olemme täällä toivottoman huonoja makeansyöjiä (tänään tilattiin pitsaa), niin ei oikein voi kokeilla mitään makeaa... Nuoriso vetää kyllä peruspullaa.

  VastaaPoista
 5. Voihan raato, jotta on makian näkönen kakku! Ja vannomattahan se paras ja lupaukset ja päätökset on tehty pyörrettäviksi!! Tarttee varmaan munkin testata tätä!

  VastaaPoista