18.12.2012

Dajm-piparit

 
Tähän huusholliin joulu ei tule ilman dajm-pipareita. Huomasin suureksi hämmästyksekseni, etten ole antanut sinulle näiden suussasulavien pikkuleipien ohjetta, vaikka olen ne maininnut monasti. Nyt korjaan moisen kömmähdyksen, sillä täytyyhän sinun saada vatsasi pömpölleen näitä ihanuuksia. Näistä muuten pitävät myös miehet!
 
Ohje menee näin:
 
Vaahdota 200 g voita ja 2 dl sokeria. Lisää valkeaan vaahtoon vatkaten 2 rkl siirappia ja 1 muna. Sekoita keskenään kuivat aineet (1 tl vanilliinisokeria, 2 tl leivinjauhetta, 1,5 dl kauraryynejä, 4 dl vehnäjauhoja ja 225 g Dajm-rakeita) ja lisää seos taikinaan.
 
Pyöritä taikinasta pikkupalloja ja taputa palloja hieman lyttyyn. Pallot leviävät uunissa, joten sinun kannattaa tehdä koekakkkunen! Paista pikkuleipiä kymmenisen minuuttia 180-asteisen uunin ylätasolla. Jäähdytä hyvin.
 
Mikäli haluat olla hulvaton, sulata suklaata, liruttele suklaasula tötteröön ja vetele pikkuleipien päälle raitoja. Anna kuivua.
 
Ota iso lasi maitoa ja tassillinen pikkuleipiä. Varaudu santsikierrokseen.
 
Vanha rouva
 
 
  

4 kommenttia:

  1. Voi namu sentään. Pitikö mun nyt tälläisetkin hyväskät nähdä! Onkohan ihan pakko nämäkin vielä jouluksi tehdä. Vai vatsa pömpölleen pitäis saada. Mitäs kun se jo on! Katsos joka ikinen joulu se kinkku on siirtynyt pöydästä juuri minun tuolilleni!?

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla, mutta ei täksi jouluksi, ehkä joulun jälkeen sitten.
    Vai on sulla ollut siellä tomera pikku joulusiivousapulainen, taitaa olla jo tupa jouluntuoksuinen ja putipuhdas.
    Minäkin tarvitsisin tuollaisen apulaisen, ei taida tulla joulusiivouksesta mitään, kun on iltavuoro ja lauantaikin töitä.Voi, voi, no ehkä minä en vietä komerossa jouluani:=)

    VastaaPoista
  3. Kuulostavat ja näyttävät oikein herkullisilta, kiitoksia ohjeesta:)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta. Kiva, kun laitoit reseptin esille. Namipalleroita :D

    VastaaPoista