15.12.2012

Joulunalushommia

 

Minulla, lapsettomalla lastenkasvattajalla, on se periaate, että Pikkuihminen on mukana tavallisissa arkitouhuissa, kunhan kynnelle kykenee. Ja sehän kykenee! Poika viipottaa perässäni milloin pyykkikoneelle, milloin lumikolan perään. Kaikkein hauskinta tuntuu olevan imurointi, mutta koska sitä ei kolmea kertaa enempää päivässä viitsi tehdä, niin päätin kokeilla muita virikepuuhia. Mummuni oppien mukaan joulunalushommina koti pitää puunata viimeistä nurkkaa myöten, niin päätinpä sitten siirtää tuon opin Pikkuapulaisellekin.

Ensiksi pestiin kattolamput. Minä keikuin toolilla ja luuttusin lampunsakaroita. Pikkuihminen huuhteli luuttua pesuvedessä ja ojenteli sitä minulle niin, että pesuvesi lotisi. Moppaaminen muuten on pojan toinen lempipuuha, joten nyt hän sai toteuttaa sitäkin mielitekoaan. Sitten pestiin kuupat, huuhdeltiin ja kuivattiin. Lopuksi laittelin kuupat takaisin asemapaikoilleen ja TADAA! Pikkuihminen sattuu rakastamaan myös valon sytyttämistä!


Seuraavaksi oli vuorossa peilien pyyhkiminen. Peilejä meillä piisaa, sillä joku (?) halusi remontin yhteydessä eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen lattiasta kattoon ylettyvät 3-osaiset peiliovet. Muuten mukavat, mutta pölyyntyvät niin mahdottoman nopeasti. No, onneksi Pieniapulainen hoidattaa itseään meillä säännöllisesti, niin tulee peiliasiakin kuntoon. Nukkaantumaton luuttu nihkeäksi ja sitten peilit puts-plank-puhtaaksi. Minun harmikseni mittaa miehellä on vasta vajaa metri, joten peilien yläosat jäävät toistaiseksi minun pyyhittävikseni. Sillä aikaa Pikkuapulainen virkisti itseään kolmen tunnin mittaisilla päiväunilla. Meinasi melkein tuheennuttaa, kun hommaa olisi ollut vielä vaikka kuinka ja yksi vaan nukkuu tutti suussa lupsuttaen.


Kunhan päiväunista, ruokailusta ja puunkannosta selvittiin, päätimme leipoa joulutorttuja Äiti-ihmiselle, joka oli tuleva poikaansa hakemaan. Kukaan meistä ei liiemmin pidä luumuhillosta, joten olimme kaukaa viisaina ostaneet kauppareissullamme mansikka-vadelma-marmeladia tähtitorttujen täytteeksi. Kuvassa Pikkuapulainen miettii, että kyllä Äiti-ihminen on ansainnut päiväänsä muutaman valkean timantin. Joten kaivapas emäntä varastoistasi timantteja tyrkylle! Timantteja löytyi ja maitoa kanssa hauvamukiin. Tortuilla herkuteltiin aina siihen asti, että Nuori rouva tuli hakemaan jälkikasvunsa kotiin. 
 

Minä jäin yksikseni ihmettelemään, mitä sitten tekisin, kun kaikki on siltä päivää jo tehty!
 
Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti