9.5.2012

Tahtoo tomaattiveitsen!

  
 
Minulla oli eilen kunnia järjestää elämäni ensimmäiset tuppervaarat! Halusin neitsytkutsuilleni elämäni naisia, ja kas, kaikki saapuivat. Meitä oli yhteensä yksitoista toinen toistaan kauniimpaa ja rohkeampaa: isomummua ja ottomummua, mummua ja mummia, äitiä, tytärtä, anoppia ja miniää.

Konsulenttimme oli niin vahdikas daami, että ihan huomaamattamme teimme ostoksia. Hankimme niitä tuikitarpellisia keittiökapineita ja värkkikaluja, joita ilman ei kertakaikkiaan voi elää. Ei edes raavas mies - Vanha herra nimittäin valtuutti minut hankkimaan talouteen tomaattiveitsen!

Ja sitten syötiin. Suolapaloina tarjoilin elämäni naisille vuohenjuustopiirakoita, jotka koristelin vuonankaalilla ja vadelmilla. Nauravaisiin suihin sujahteli myös palttoonnappeja, jotka oli lastattu suolasienisalaatilla (rouskuja, sipulia, valkopippuria, tilliä, paaaaaaaljon paksua smetanaa). Ylimmäisenä suolaisen makeana herkkuna olivat leipäjuustokukkaset, joiden keskelle sai kauhoa kotitekoista mustaherukkahilloani.

Suut panin makeaksi mansikkaisella sitruunatortulla sekä punaherukkaisilla leivoksilla. Ne huuhdeltiin alas mustalla teellä ja sympatialla.
 
  

Tiesitkö muuten, että Suomen ensimmäinen tuppervaarakonsulentti oli Elisabeth Rehn 1960-luvulla!

Vanha rouva, joka nautti kutsuistaan täysin antaumuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti