21.5.2012

Verhot pirtissä, vihdoinkin

Vihdosta viimein sain kuin sainkin ripustettua verhot pirttiin. Eihän muutosta uuteen huusholliin ole vasta kuin puoli vuotta...

  

Virkkasin puuvillaisia verhoja koko armiaan viime kesän. Pituutta yksinkertaisella paneelilla on 195 cm ja leveyttä 45. Virkkausmalli on takuuvarma Kaisla, jolla olen virkannut niin nuttuja kuin sisutustekstiilejä. Kaislan ohje löytyy Neulomus-kategoriasta.
Neuloin verhojen alahelmaan käänteen. Ujutin alakäänteeseen Vanhan herran kalaverkkojen alapaulaa, kun en muutakaan painavaa tähän hätään keksinyt. Onneksi herrallani on puohi täynnä verkkoja ja niiden pauloja, joten ei kait tuo ihan heti ole lyijymötiköitään peräämässä. Tärkkäsin verhot tuimasti, jotta ne roikkuvat suorassa eikä vinksinvonksinviutilossa.
Ikkunat ovat liki satavuotiaassa talossamme sen verran kapeat ja pienet, etten halunnut peittää niitä kummaltakin puolelta. Paneeliverho roikkuu vain toisella puolella ikkunaa. Nyt voin inspiraation iskiessä roikottaa verhotangosta jos jonkinlaista koristetta ja ruusukimppua.
Nyt virkkuukoukku tai kirjontaneula kauniiseen käteen. Nimittäin kammarissa on kolme ikkunaa, keittiössä kaksi ja kodinhoitohuoneessa yksi... ihan tykkänään ilman verhoja.

Vanha rouva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti