12.5.2024

Kolme kappaletta kesää


Kävimme puutarhalla ostamassa anopille äitienpäiväorvokit. Ne selviävät hyvin suojaisalla hautausmaalla, vaikka meillä on yöllä pakkasta useampi aste.


Tuulesta, rännästä, yöpakkasista ja päiväkylmistä huolimatta olen putsannut kasvimaan. Lavakauluksia ei saa vielä pöyhittyä, sillä mullat ovat umpijäässä. Sen sijaan kaikki kasvimaan kalusteet, kukkatuet, penkit ja pänikät on nostettu esille. Kasviskopin pesen sitten, kun sormet eivät palellu vesillä lutatessa. 


Kukkapenkit on siivottu ja lähes kaikki nurmikot haravoitu. Vain talon pohjoisreuna odottaa vielä putsaria. Se on umpijäässä ja paksun nietoksen peitossa. Soutupaattikin odottaa maalausilmoja ja ikkunat pesuilmoja. 


Pation kalusteet on maalattu talven aikana. Kukkapurkit on täytetty uudella mullalla, mutta kylvö- ja istutushommiin on vielä pitkä matka täällä jäisen meren rannalla. Kesäkuun alussa sitten.


Puutarhalta löytyi violetinvärisiä orvokkeja. Niitä oli ihan pakko ostaa kokonaista kolme kappaletta, jotta olisi jotain mitä odottaa. 

Vanha rouva


12 kommenttia:

 1. Äitienpäiväterveisesi on toimitettu! ♥ Kiitteli ilahtuneena. Olisipa silleen rahaa, että voisin lennellä vaikka päiväksi kylään - ei ole. Ota etähalaus vastaan!? Nähdään ensi kuun jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähdään ensi kuun jälkeen ;) Sinä se olet oikea optimisti!

   Poista
 2. siellä kaikki niin hyvässä järjestyksessä ,ihailen

  VastaaPoista
 3. Näyttää hyvältä, kun perushommat on hoidettu. Nyt vain orvokkien kanssa odottelemaan lämpimämpiä istutushetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan. Kävin taas noolamassa puutarhalla. Mutta kuri piti enkä ostanut kuin potunsiemeniä.

   Poista
 4. Wau - en ikimaailmassa saisi noin siistiä pihaa aikaan...
  kuljinkin eilen todella nopeasti oman pihan ohi - etten ehtisi näkemään ympärilleni.
  Joskus vielä ukkokulta oli innokas pihahommissa, mutta onko seura tehnyt kaltaisensa... upeat ruukut terassinkulmalla, niihin saattaisin jotain kangaskukkia keksiä! Missähän ne omat "monivuotiset huijauskukat onkaan?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummu opetti puutarhahommia. Sitten asuin kerrostalossa 30 vuotta. Kun muutimme Vanhan herran lapsuudenkotiin, pääsi puutarhapiru valloilleen ;)

   Poista
 5. Nyt on varmaa teilläkin siellä jo sen verran maa lämmennyt että pääsee kunnolla multaa pöyhimään. Meillä ainakin on niin ihanat ilmat olleet koko viikon ja lisää kai on luvassa. Se on kesä nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkin maa lotisee ja on niin kylmää, ettei kehtaa kukkia istutaa eikä siemeniä nakella. 10.6. on meillä se mystinen päivänmäärä, jonka jälkeen istutushommiin voi alkaa.

   Poista
 6. Orvokit ovat kiitollisia kukkijoita, eivät hätkähdä pienestä pakkasestakaan. Ihastellen katselin sinun puhditettuja lavakauluksiasi, jotka oottavat uutta kylvöä tai istutuksia. Pihasi on myös hyvin hoidettu talven jäljeltä. Minä olen suunnitellut myös lavassa yrttien ja juuresten kasvattamista, kun puutarhaa minulle ei ole. Onko sinulla hyviä kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut lavakaulukset 14 vuotta. ensin oli talomme vanhat ikkunanpokat. Kun ne tulivat tiensä päähän, hommasin "oikeat". Tykkään.

   Poista