24.5.2024

Ruosteenruskea kruunu

Miten monta ruskean sävyä tästä varpusesta löytyykään! Suotta sitä nimitellään harmaavarpuseksi. Luonnosta löytyy monta muutakin ruskeaa ihanuutta:

 

 

Leipurin antimet ovat usein ruskeita: korvapuusti, piparkakku, suklaakakku, mokkakakku, reikäleipä ja haaleanruskea ohraleipä.

Vanhan talon sisältä ja ulkoa löytyy ruskeaa ruostetta:

 

 

Viimeisin ruskea ruosteaarre roikkuu ruskeassa metallirenkaassa. Lyhty on Naapurin rouvalta. Yläkuvun lasit ovat ehjät, mutta alaosan lasit tiessään. Kunhan lämmin saapuu tänne meren rannalle, istutan lyhtyyn roikkuvan kukkasen. Silloin koko rauniopuutarhani saa kaipaamansa ruosteenruskean kruunun.

Tämä on RUSKEA vastaukseni Repolaisen värihaasteeseen (KLIK). Aikaisemmin olen ollut keltainen, vihreä, sininen ja punainen. Värit löytyvät Ihastus-kategoriasta. 

Vanha rouva

12 kommenttia:

 1. Olipa ihanat! Eniten pidin viimeisestä kuvasta! Ja ruosteisesta ketjusta.
  Pitääkin katsella "sillä silmällä", että mitä ruskeaa täällä reissussa kohtaa. Yksi on suoraan edessäni ja se on lapsuudesta saakka tuttu. Eikun heti kaksi... Ihanaa viikonlopun jatkoa! ♥
  (Täällä 'valtakunnassa' suunta on ylöspäin, Luojan Kiitos!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän haasteen myötä on tullut katseltua maailmaa "sillä silmällä"!

   Poista
 2. Ihanat ruskeat! Ruosteenruskea on kyllä kaunis väri puutarhaan kukkien sekaan. Kierrätyksestä lisäpisteet!

  VastaaPoista
 3. Ruosteenruskea on minusta niin kaunis väri. Minäkin onnistuin ostamaan itselleni ruosteenruskeat sammarit keväällä. Harmi kun tavalliset varpuset ovat käyneet niin harvinaisiksi. Pikkuvarpuset ovat yleistyneet, mutta tavallinen alkaa kuulemma olla uhanalainen laji. Kerran talvella varpunen oli eksynyt terassillani pikkuvarpusten joukkoon ja kyllä oli koko ero huomattava. Minun lapsuudessani varpunen oli se yleisin lintu pihapiirissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pikkuvarpusia piha täynnä. Pesivät ja sirkuttavat.

   Poista
 4. Ruosteessa ja raudassa on jotain vaikuttavaa. Tuo viimeinen on erikoinen, hieno.
  Kohta saadaan varmaan matkakuvia....

  VastaaPoista
 5. On monipuolisesti monenlaista ruskeaa. Hyvää kooste. Varpusesta upea kuva. Kaunis lintu. Myös lyhty- ja patakuva kovasti mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruosteessa on emäntäkin ainakin aamulla, kun pitäisi saada kone käyntiin ;)

   Poista
 6. Rautaa-ruostetta-ruskean ihanuutta ja upeutta AIDOSTI (luulin jo kommetoineeni, mutta eipä näy... onko mut blokattu pois) Tässä pikkuruisessa taiteessani pyrin usein luomaan ruostetta, kaihtamatta keinoja, kaneliakin... hiekkaa, rouheisuutta ja maaleja sitten vihreästä ruskeaan. Luonnon ihanuuksista puut... ooh tuota männyn kaarnaa ruskeineen. Kyllä otit sellaisen kopin ruskeasta, että tulen palaamaan kuviisi vielä uudemman kerran... ihaillen... tänään paljastui jo seuraavakin "väri" - hih... paljastin samalla kettumaisuuteni!!

  VastaaPoista