13.2.2024

Luppoviikot

 
Luppoviikot täyttyvät kässehtimällä (lue: sohva-keittiö-sohva-vaeltelulla), romuinstallaatiota vaihtelemalla (lue: kaappeja kaivelemalla) ja kylillä kävelemällä (lue: koti-kauppa-koti-täsmäiskuilla).


Kokosin kaikki huushollin puristelasit seinähyllylle. Samaan kimppaan asettelin kirjomani taulut. Olkoon siinä pölypesien seurana, kunnes saan seuraavan inspiraation.


Työhuoneen ikkunaan ripustin virkkuupylpyrät. Ne päästävät valon läpi kauniisti. Aurinko käy silloin tällöin vilkauttamassa itseään ja muistuttamassa, että pöly on loppumaton luonnonvara.



Yllätin Vanhan herran stanstamaisella kokkailulla. Tein feta-punajuuri-salaattia, johon lisäsin kipakoita punasipulirenkaita. Päälle löräytin öljyä, hunajaa ja mustapippuria. 

Hävikkivuokaan upotin eilispäivän perunat viipaleina, pari sipulia renkaina, muutaman paremmat päivänsä nähneet tomaatit sekä lenkkimakkaran jämät. Myllytin päälle mustapippuria ja ripautin hieman suolaa. Kuivattua oreganoa lensi myös perään. Komeuden päälle hurautin purkillisen vip-tarjouksessa (-50 %) ollutta kermaa, johon sekoitin pari kananmunaa. Vip-juustoraastetta päälle. Vuoka muhi 200 asteessa reilun puoli tuntia.


Lunta on kolattu ja harjattu. Pihassa ja pottumaalla on isot lumivallit. Odotan pakkasen hellittävän. Sitten otan kahvitermarin, mukin ja kirjan. Menen aurinkoon istumaan ja nauttimaan ihanasta talvielämästä.

 

Kävin ystävän kanssa nauttimassa komeasta pakkaspäivästä Oulun keskustassa. Piispa Franzen tarkkaili, kun kurvasimme ohitse taidemuseoon. Sitten kurvasimme valvovan katseen ohitse toistamiseen, kun menimme elokuviin.


Päivänäytökset on hurjan hieno keksintö. Lippu on hieman halvempi kuin iltanäytösessä ja paikalla on rauhallinen tunnelma. Ilta jää vapaaksi mennä aikoinaan nukkumaan. Vanha ei enää jaksa kukkua kovin myöhään.

Näin täällä luppoviikkoina. 

Vanha rouva


13 kommenttia:

  1. Täytyy vielä lisätä, että vanha ei jaksa nukkuakaan kovin myöhään. Kaukana ovat ne vuodet, kun vielä 12 aikana saattoi kääntää kylkeä 😁
    Leppoisa meininki siellä! T. Sartsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi halvatussa sää olet ruvennut Anonyymiksi??

      Poista
  2. Tuommoinen hylly korkealla seinällä on kätevä juttu. Sinne voi vaihdella koristeita kauden mukaan ja ovat turvassa jopa kissoilta. Minullekin poika laitteli kolme metrisen hyllyn korkealle seinälle ja vaihtelen sinne tavaroita vähän väliä. Vähän vaihtelua huusholliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hylly on todella kätevä, kun voi vaihdella tilpehöörejä. Kun kaikkia ei voi kerralla esitellä. Hylly ei kestäisi.

      Poista
  3. Kiva hyvän mielen postaus! Kiitos maininnasta! Tuostapa sainkin aatteen, jos toisenkin, koska jääkaapissa on mm. pottumuusia, elähtäneitä tomaatteja, juustojen loppuja, kermaa, munia ja juuri äsken ostettua lenkkimakkaraa...
    Ystävälle päivää! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivää päivää! Mitenkäs aatteen kävi?

      Poista
    2. Ensimmäinen toteutuksen oikaisu näkyy just blogissa.

      Poista
    3. Sen voi lukea nyt StanstaLandiasta. ;)

      Poista
  4. Miten sinä laiskottelet, jos luppoviikotkin sisältävät noin paljon tekemistä ja touhuamista? Sinänsä tuttua, sillä itse en monen mielestä oikein osaa luppoilla/laiskotella ollenkaan. Aina on joku projekti meneillään, eikä sellainen rasita lainkaan.
    Hyvää Ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
  5. Luppoviikot ovat menossa täälläkin. Jopa niin pahat luppoviikot, että työhuoneen ikkunassa roikkuu vielä jouluvalot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä niitä valoja suotta riisumaan - tulee se joulu uudestaan.

      Poista
  6. Kivasti piristit kehyksiä... minäkin löysin yhdet kehykset kirpparilta. Työreisulla isolla kirkolla kirpparin ohi kävellessä oli pakko poiketa sisään... sieltä ne eurolla mukaan tarttui ja monta rullaa satiininauhaa, tai jotain sen tapaista.... olin sitten tosi asiallinen kun kokoukseen menin muovipussukkani kanssa, heh heh!!
    Ihanan rohkeaa punaista ja muitakin vahvoja värejä niin sisustuksessa kuin syötäväksi...
    Vadelmat.... ne on ykkösherkku ja vaikka ja kuinka niitä oli paljon "talven varalle" - niin ei tainnut talvi ennättää tulla, kun ne oli jo viimeistä (säästeltävää) pussia vaille syöty....
    Jospa viikonloppuna ennättäisi täälläkin kokkailemaan... viikko menty syöden mitä sattuu. Maukasta viikonloppua toivotellen!!

    VastaaPoista