25.1.2024

Kas sitä riemua

Tuhosin yhden purkillisen omatekemää kurpitsahilloketta makeaan piirakkaan. Lisäsin hillokkeeseen pari lusikallista perunajauhoa ja levitin täytteen murotaikinapiirakkapohjalle. Paistoin puolisen tuntia. Uunista tuli hailakan keltainen pläjäys. Kaadoin rasiallisen jäisiä vadelmia piirakan päälle. Sulaneet marjat pysyivät kuosissaan eivätkä valuneet tippaakaan. Poimin marjat käsin marjatilan pensaista suoraan pakasterasioihin. Liekö sinä syy täydelliseen käyttäytymiseen. Koristelin piirakan reunat valkosuklaatähtösillä. Kas sitä riemua, kun syntyi uusi lempipiirakka!


Leivoin samalla uuninlämmityksellä sitruunabostonkakun. Levitin pullalevylle sitruunatuorejuustoa iänikuisen voi-sokeri-kaneli-seoksen sijasta. Bostonkakun päälle en ripottele sokeria enkä pursota sokerivesikuorrutusta, sillä suuret leivontasatsit pakastan. Koristelen pullat vasta sulatuksen jälkeen.


Leivontapäivän ehdottomiin kohokohtiin kuuluu hiljaiset päivähetket mieliharrastusten parissa. Olivat ne sitten kutimen äärellä taikka kirjaan uppoutuneena.


Yksi lempiharrastuksistani on kirjojen metsästys. On mukava vaeltaa hiljaisessa kirjastossa hyllyltä hyllylle. 


Toinen mielipuuha on kirppareilla kiertely. Ikinä ei tiedä, minkä aarteen löytää. Kuten nyt vaikka kangasomenoita, jalallisia lasivateja ja persikanvärisiä silkkikukkasia.

Hiljaiset ilot ovat riemukkaita.

Vanha rouva


 

6 kommenttia:

  1. Tiedänhän minä sen muutenkin, mutta punainen on niin sun väri. Kivat nuo omenat!

    VastaaPoista
  2. Sinulle ei taida koskaan sattua sitä paistamiseen liittyvää juttua, että viimeinen pelti aina palaisi..? Ajattelin vaan, kun uskallat lukea ja neuloa siinä välissä. Minä onnistun tuossa ilman neulettakin.
    Ruusukkeet on oivallisen näköisiä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi rakas ystävä! Arvaa kuinka monta pullapeltiä olen polttanut uppotuessani johonkin kirjaan. MONTA!

      Poista
  3. Silmää ilahdutti koko postauksen täydellinen väriharmonia kuvien kesken - vaikka niin erilaisia aiheita kuvissa olikin... ilahduttavia asioita muutenkin "käsittelit"... leipastu on täälläkin pitkästä aikaa enemmän kuin muuten pitkiin aikoihin ja kirpparillekin jo pariin otteeseen ennätetty... iloisia ja iloa tuovia asioita helmikuullekin...

    VastaaPoista