31.3.2023

Täystyhjennys

Pakastimet on nyt sitten tyhjennetty, pesty ja laitettu tuultumaan. 

Ensin Vanha herra keitti lopuista viinimarjoista ja omenista melkein kymmenen litraa mehua. Puolukat jäivät minun vastuulleni. Tein lappapuuroa ja puolukkaruispuuroa. Muutama piirakkakin valmistui. Nyt viimeiset puolukat piristävät kermavaahdosta ja rahkasta sotkemaani ihanuutta.

 

Pakkasessa lymysi vielä kaksi pussia mustikoita. Mustikkasoppaa ja mustikkapiirakkaa, kiitos. Koristelin mustikkapiirakan viime kesän horsmankukilla ja kehäkukilla. Banaanikarviaishillo, viinimarjaporkkanahillo ja mustaviinimarjahillo olivat jääkaapin viimeiset sitkeät sissit. Nyt nekin on syöty parempiin suihin.


Tänään pyöräytin viimeisistä mustarouskuista piirakan.


Yhtenä ehtoona Vanha herra vinkui jotain erikoista. Saamansa piti aitoa kasariherkkua suoraan opiskelijakämpästä Tampereen Hervannasta. Ähräsin tarjolle lämpimiä voileipiä. Tukin niihin kaikki jääkaapin jämät ja kuorrutin tuhdilla juustokeolla. Kyllä kelpasi, nääs.


Kun minä vuorostani aloin vinkua jotain erikoista, sain kutsun italialaiseen tavernaan. Jälkkärileivos oli hillitön. Söimme hartaudella.

Nyt sitten odotellaan uutta satoa!

Vanha rouva

4 kommenttia:

 1. Pitkäksi käy teidän aika uusia satoja odotellessa! Onneksi on tarjolla olemassa tavernoja ja jättikokoisia jälkiruokia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan voi käydä naapurin pakastinta tyhjentämässä!

   Poista
 2. Hienosti saitte pakastimen tyhjennettyä ja monenlaista herkkua tehtyä! Kauhulla odotan, mikä meidän pakastimen ja kellarin tilanne on, kun esikoinen ei ole mikään suuri marjojen tai hillojen ystävä ja niitä jäi hänen syötäväkseen melkoisesti. Voi olla, että toukokuussa kotiin päästyämme syömme pelkästään pakastimen antimia!

  VastaaPoista
 3. Oooh - upeasti tyhjennetty.. ja että on kauniita horsmankukat ruoassa... tuota puolta pitäisi oppia lisää... meillä yhä paaaaaljon puolukkaa, mustikkaa vähän... punaiset kaikki jo popsittu parempiin suihin....

  VastaaPoista