17.3.2023

Puolukanpunainen kukkanen


Kudoin itselleni perusvillatakin karstalangasta. Minkään valtakunnan ohjetta minulla ei ollut, vaan kudoin vanhan villatakin mittojen mukaan. Villatakissa ei ole nappeja, vaan kiinnitän etureunat rintarossilla. Muutaman kerran piti purkaa ja ottaa uusiksi. Syntyi laatikkomallinen, löysä ja lyhyehkö villatakki, joka värinsä puolesta sopii mainiosti yhteen villahuopikkaideni kanssa. Lankaa kului 398 grammaa. Käytin 2,5 puikkoja. 

Langan ostin Pirtin kehräämön nettikaupasta. Kilo puolukanpunaista poistolankaa kustansi kokonaisuudessaan 40 euroa. Ei paha, ei.
  
  

Nyt mietin pää puolukanpunaisena, mitä teen lopuista langoista. Villapaita? Villahame? Villahuivi? Villakalsarit? Villajoku?


Puolukanpunaisin kukkaisterkuin 
Vanha rouva

16 kommenttia:

 1. Erittäin hyvän mallinen villatakki! Käyttäisin.
  Nyt on sen peputtimen paikka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos peputin raapii? Jos se kudotaan karstalangasta?

   Poista
 2. Villakalsarit ovat hyvät, kun kalastelet Vanhan herran kanssa talvisaikaan. Eroaako karstalanka tavallisesta langasta jotenkin?

  VastaaPoista
 3. Punainen tuo piristystä päivään 👍

  VastaaPoista
 4. Kaunis villatakki ja todella edullisesti. Tykkään punaisesta väristä. Parhaillaan sattuu olemaan puolukanpunainen villatakki päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän olemme sitten kuin kaksi pirteää puolukkaa!

   Poista
 5. Puolukanpunainen on niin kaunis väri. Villatakkisi näyttää olevan just eikä melkein juuri oikein mitoitettu, hyvä sinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitoituksen a ja o: ei saa kiristää, kinnata eikä korostaa kumpareita ;)

   Poista
 6. ai,että on iloisen punainen neule

  VastaaPoista
 7. Oih - ihana oikea punainen ja kiva malli!! Olet sinä taitava, kun ilman ohjetta... no, en minäkään tykkää ohjeista - keskittymiskyky loppuu niiden kanssa... vaikka sitten omin tuotoksin käykin aina niin, että joutuu ottamaan muutaman kerran uusiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän johtuu, että keskittymiskyky alkaa pätkiä iän myötä ;)

   Poista
 8. On kyllä niin sinun näköinen villatakki, tykkään molemmista! ♥

  VastaaPoista