21.7.2022

Lohduttavanpehmeä

Parasta kesässä on, kun voi yöpaita päällä hiippailla puutarhaan. Paljaat jalat kastuvat nurmikolla ja aamun ensimmäiset hyttyset heräilevät hyrisemään korvanjuuressa. Aamutuimaan voi istahtaa kiikkuun syömään mansikoita ja miettimään, miten hiivatissa saa rusakonpoikaset vieroitettua sipulinvarsista.


Jos mansikat eivät tuo ratkaisua rusakko-ongelmaan, voi projektia kehitellä eteenpäin juomalla pullakahvit ja riipimällä kuivatut lipstikat säilöön. Edelleen yöpaidassa ;)

 

Aamupäivän mittaan on pakko vaihtaa yöpaita hellemekkoon. Sitten voi poimia omasta puutarhasta minttua, kurkkuyrttiä ja kehäkukkia ja lähikaupan runsaista laareista mustikoita, mansikoita, kirsikoita ja juustokakkua. Sitten vain tuunaamaan markettipakastekakusta kukallista ja marjaisaa vierasvaraa, sillä naapurin ihanat rouvat tulevat iltakahville.


Kerran kesässä pitää leipoa Britakakku kauan kaivatulle kaunottarelle, joka viettää kesälomaa koti-Suomessa. Pian on vierastyöläisen aika palata työmaalleen Malediiveille. Joten tässä hymytytön kesäkakku: 


Illan tullen voi vapauttaa itsensä hellemekosta lohduttavanpehmeään yöpaitaan. 
Sen turvassa voi kiertää puutarhaa ja ihmetellä sipulinvarsien lyhenemistä. 

Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Teillä on vieraita jonoksi asti, kun tietävät, että teet parhaat kakut :)
  Kesässä ja vapaissa hetkissä on parasta, kun voi vaan olla ja tehdä jos huvittaa, tai olla tekemättä.

  VastaaPoista
 2. Onpas upeita kakkuja! Aina ei tosiaan tarvitse tehdä itse alusta asti, vaan kaupan kakuista tuunaamalla syntyy silmäniloa ja makukin on usein ihan jees. Yöpaitailu ja hellemekkoilu on juuri kesään sopivaa, ja kuka sitä omalla pihalla kieltää vaikka yöpaidassa koko päivän kulkemasta.

  VastaaPoista
 3. Taas on niin herkullisen näköinen kakku ja kaiken lisäksi hienosti tuunattuna kuvaamista varten.
  Mikäs on yöpaidassa kostealla nurmikolla aamutuimaan tepastella. Paitsi, jos astuu kotilon päälle.

  VastaaPoista
 4. Miksi oi miksi minä en asu sinun naapurinasi. Piipahtelisin vähän väliä iltapäiväkahveella sinun luonasi. Meillä ei juurikaan viitsi paljasjaloin terassille mennä sillä sen on vallanneet kotilot ahkerasta poiminnasta huolimatta. Inhottavasti rusahtelee nurmikolla astellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotilot eivät ole ryömineet tänne asti, vielä.

   Poista