2.12.2021

Komiaa kyytiä


Seinäjoki helli viikonloppureissua auringolla ja pakkasella. Puksuttelin junalla läpi lumisen lakeuden käsityömessuilemaan. Messuilla tuli käytyä, mutta yhtään kuvaa en ottanut. Vanha herra sai villasilkkisen alupaidan, joten alibi tuli sentään hankittua.

 


Seinäjokinen ystävä esitteli minulle Seinäjoen kirjaston. Voi mahroton sentään, että oli vinkeä paikka. Vinkkelit katossa ja seinissä kalat kera hiirulaisten. Lastenosasto hellii pieniä asiakkaita mukavilla luku- ja olopaikoilla. Eivät nuoretkaan kyllä huonoja koloja ole osakseen saaneet:


Keski-ikäistä vierailijaa miellyttivät lukuportaat ja ihana valo. Kukaan ei varmaankaan olisi ollut moksiskaan, jos täti olisi pötkähtänyt pehmoisille portaille pitkälleen.


Vanhan kirjaston puolella pääsin ihailemaan Alvar Aallon kirjastokalusteita ja hiljaisten huoneiden harmoniaa:

 

Ystäväiseni vei minut myös taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan. Yli satavuotias punatiilinen navettarakennus kokoaa korkean kattonsa alle mm. nykytaidenäyttelyitä, kerho- ja kurssitoimintaa, konsertteja sekä ruokaelämyksiä. Me piipahdimme ihailemassa näitä Tiina Laasosen puisia veistoksia:

 

Seinäjoen luottomajapaikkani on jo usean kerran ollut pieni, yksityinen hotelli Alma aivan rautatieaseman kupeessa. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan sydämestä tuleva ihastus ja kiitos yksilöllisestä ilmapiiristä ja hyvästä palvelusta. Tällä kertaa asustin entisessä vesitornissa:


Mikäs oli asustellessa, kun huone oli täytetty mielenkiintoisella taiteella. Kollaasiteoksen on tehnyt taiteilija Katja Paju. Teoksen yksityiskohtia olisi voinut tutkia kauan, mutta liki-ikänäköiselle se aiheutti lievää keikuntaa pehmoisilla pieluksialla:

 

 

Hyvää ruokaa, ihania leivoksia, pulppuavaa puhetta ja lämpimiä ajatuksia. Voimaa antavilla halauksilla ja kesäisen road-tripin suunnitteluideoilla on hyvä jatkaa arkea. 

Kiitollinen Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Taisi olla antoisa reissu ja hyvä niin! ♥
  Vähänkö huvitti, kun luin 'lukuportaat' ensin liukuportaiksi? Että sinne pötkähtämään??? Ei ole silmät vielä ihan auki nääs.
  Ehkä hämäävin jääkaapimagneettini on Seinäjoelta siitä tornista. Jostain syystä pääsee aina unohtumaan, että se on sieltä eikä kuvassa ole Olympiastadionin torni.
  Mieluisaa alkanutta joulukuuta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä liukuportaillakin istunut. Leningradissa aikoinaan oli niin syviä metrokuiluja, että hyvin ehti istahtaa alas ja hörppiä puolimakeaa ;)

   Poista
 2. Onpa mukavasti sisustettu kirjasto. Majapaikkasi huone on tunnelmallinen. Tuolle sängylle tekis mieli pötkähtää.

  VastaaPoista
 3. Jopas on mukavan näköinen kirjasto. Siellä tulisi käytyä tosi tiuhaan tahtiin. On meillä vaan hieno tämä kirjastojärjestelmä, ei ole yhtä hieno kaikissa maissa.

  VastaaPoista
 4. Hieno kirjasto! Hienot kuvat mielenkiintoisine yksityiskohtineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohdista muodostuu kokonaisuus, joka ei ole mitään ilman yksityiskohtia. Hienosti sanottu, eikö =)

   Poista
 5. Sait elämyksiä tuutin täydeltä. Hotellihuone näyttää tosiaan hienolta!
  Veitkö kotiin kalasaalista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalasaalis odotti kotona, mutta paidan herralle ja korvikset itselle toin kotio.

   Poista