22.11.2021

Latauspiste

Yhdentoista tunnin työpäivän päätteeksi yö meni keppuroidessa. Veti suonta kaikista mahdollisista paikoista, päätä särki ja ajatukset vetivät kuperkeikkaa ja karusellia vuoronperään. Aamulla ajattelin, että nyt on aika ladata akut. 

 

Matot kartanolle, moppi esiin ja mattopiiska kehiin. Puhdasta jälkeä tulee nopsasti ja samalla päänupin kovalevy eheytyy.

 

Tykkään siivota ja tykkään leipoa. Tällä kertaa vaivasin pullataikinasta kanelisolmuja. Koska pääkoppani tarvitsi myös haastetta, päätin kokeilla Vihreä kuula -piirakkaa.

 

Tein murotaikinasta piirakkapohjan, jonka reunan taittelin koholleen. Keskelle laapin Vihreä kuula -marmeladia, joka on paistonkestävää. Jäähtyneen piirakan päälle haloin marmeladikuulia. Kultasipsaus viimeisteli. Makoisat päiväkahvit.

 

Kävin ihmettelemässä autiota meren rantaa. Vain minä, ritisevä jää ja kaunis auringonlasku heti kolmen jälkeen.

 

Ruoka-aikana Vanha herra ilmestyi kotiin nuuhkimaan keittiön tuoksuja. Tarjolle laitoin herrani pyydystämää taimenta sitruunasuomujen kera. Pottuvoin teki VH.

 

Loppulatauspisteeni on sohvalla. Mutkattoman lataamisen takasivat hyvä luettava ja sukankutimet. 

Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Voisinpa tulla lataukseen!!? Namia niin silmille, mielelle kuin vatsallekin. Tuolla rannassa voisin istua nyt tunteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä pakkasta sen verran, että jäädyt merenrannassa tuntitolkulla istuessasi ;)

   Poista
 2. Oi, mikä ihana valo meren rannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihana valo, kun ollut pimeätä päivätolkulla.

   Poista
 3. Kyllä on ihmiset erilaisia. Miten voi joku tykätä siivoamisesta ja leipomisesta. Minun inhokkihommiani, saan stressin jo pelkästä ajattelemisesta. Lukeminen ja kutominen, se on sitä oikeaa lataamista.🥴

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen ja kutominen passaavat myös latauspisteiksi!

   Poista
 4. Minäkin nautiskelin sekä eilen että tänään, kun sain rauhassa siivota. Niin kiva, kun tulee puhdasta ja sitten voi heittäytyä sohvalle lukemaan vaikka. Leipominenkin on kivaa. Kauniit kuvat merenrannalta! Ja ihana tuo sana "pottuvoi", mistä tuli niin lapsuus mieleen. Täällä Lounais-Suomessa en ole kuullut kenenkään sitä käyttävän.

  VastaaPoista
 5. Voiko akkuja todellakin ladata siivoamalla :O En voi uskoa!! Vatsojen lataus varmasti sujui hyvin tuon leivontarupeaman jälkeen, sen uskon kyllä.
  Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta kuukeloimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukeloi muutkin kirjailija Anneli Kannon teokset. Minulle eräs viisas kirjakauppias suositteli Kannon tuoretta kirjaa "Rottien pyhimys". Innostuin niin, että olen nyt lukenut lähes tulkoon koko tuotannon. Huikeita välähdyksiä Suomen historiasta mukavalla otteella ja kauniilla suomen kielellä. Suosittelen.

   Poista