24.9.2021

Hiljaisuus


Ajoimme metsään. Kaksi päivää samoilimme vaarojen rinteitä ylös ja alas ja saimme kymmenen kiloa suppilovahveroita. Olimme yökunnissa. Ensimmäiseksi päiväksi ja yöksi saimme seuraa:

 

Työtoverista ystäväksi sukeutunut nuorinainen vihittiin suppilometsästyksen saloihin. Ahkera ja tarkka kun on, saa lyhyessä ajassa ämpärin täyteen. Siinä sivussa taikoo sienestystoverit autuaalle mielelle. Aina ihminen ei tarvitse älämölöä, vaan voi antaa hiljaisuuden rauhoittaa ja ravita.


Kaukana horisontissa siintävät vaarat kätkevät rotkoja, vesiputouksia, pirunkirkkoja ja naavaisia aarnimetsiä. Yöpakkasten purema luonto on ihmeitä täynnä:

   


   

Ruska värittää maisemat laajoilla siveltimenvedoilla. On punaista ja keltaista, ruskeaa ja kultaa. On huikaisevaa auringonpaistetta ja pimeitä öitä. On kastepisaroita ja jäätähtiä. Sekä 2 hirvikärpästä.

 

Paluumatkalla pysähdyimme evästauolle Kiiminkijoen Kurimonkoskelle. Rapiat vuosi meni, että täytin visiittilupaukseni Tuulikille. Kaunis paikka, missä vesi kohisee ja makkara paistuu ;)


Seuraavaksi salaisille puolukka- ja karpaloretkille.

Vanha rouva

14 kommenttia:

 1. Tontut ovat näköjään jo pesseet partansa joulua varten ja siellä ne kuivaa nätisti kuusen oksilla.

  VastaaPoista
 2. Olen miettinyt, että miksi meillä ei lapsuudessani kerätty suppilovahveroita. Selvisi, että suppiksia kasvoi 80-luvulla vasta Paltamon korkeudella Kainuussa. Nyt niitä kasvaa jo napapiirillä. Aikaisemmin syyssienet eivät ehtineet tehdä itiöemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä opin keräämään suppiloita vasta emäntäkoulussa kolmekymppisenä. Oli pakko, jos meinasi päästä keruutuotekurssista läpi =)

   Poista
 3. Voi, miten kaunista! Naavaiset puut ja kuuraiset marjat/lehdet ovat superkauniita.
  Hiljaisuus luonnon keskellä on parasta terapiaa ja aivojen lepuutusta.

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita paikkoja, että kuviakin katselemalla jaksaa taas pitkälle eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita paikkoja, kauniita seuralaisia ja kauniita saaliita =)

   Poista
 5. Ompa kaunista! Myös ämpärin sisällä. Minulla on ollut suppiksia kohtaan jotenkin nihkeä asenne. Viime talvena tuli kahteen kertaan maha tosi kipeäksi niiden jälkeen.
  Yökunnissa oleminen on vähän outo sanonta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö muka ole ikinä ollut yökunnissa?? Läähkäsette päntiönnään kaarallanne pitkin maakuntia yötä myöten. Ei vaan osu nokka läntiselle rannikolle, ei.

   Poista
 6. Kainuun maisemat ovat komeat!

  VastaaPoista