18.4.2021

Intohimokakku

Passion tarkoittaa intohimoa. 

Passion-valkosuklaakakun pohjaan tarvitaan 150 g voita, 50 g valkosuklaata, 3 dl sokeria, 1 rkl vaniljasokeria, 4 dl vehnäjauhoja, 1 ½ tl leivinjauhetta, ½ tl ruokasoodaa, 2 kananmunaa, 200 g passionrahkaa ja 1 dl Valion 3 hedelmän mehua.

Kakkupohjaa varten sulata voi ja valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoittele sulatuksen aikana. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, rahka ja mehu. Sekoita. Lisää lopuksi voi-suklaaseos. Sekoita niin, että taikina on tasaista. Kaada taikina kunnostettuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min. Jäähdytä pohja. Leikkaa kolmeen osaan. Kakkua ei tarvitse kostuttaa, sillä se on sellaisenaan mehevä. 

Täytettä ja kuorrutetta varten sulata 300 g valkosuklaata vesihauteessa. Sekoita suklaa ja 600 g passionrahkaa. Levitä täytettä runsaasti kakkukerrosten väliin. Pane paino päälle ja anna kakun ässehtyä jääkaapissa yön yli. 

Laita jäljellä oleva suklaa-rahka-seos myös kylmään yöksi. Ota se kuitenkin seuraavana aamuna huoneenlämpöön ainakin pariksi tunniksi ennen kakun kuorruttamista. Kylmänä se on kovaa eikä levity kunnolla kakun pinnalle ja reunoille. 

Kakkunteon paras hetki on koristelu. Minun intohimoni on koristella runsaalla ja antavalla kädellä. Tässä tapauksessa käytin 2 passionhedelmää (puolikkaan käytin semmoisenaan pääkoristeeksi ja kolmesta puolikkaasta kaavin lusikalla hedelmälihan ja siemenet kakun reunoille silleen taiteellisesti), viinirypäleitä, pensasmustikoita, minttua ja suklaahippusia. 

Intohimokakusta tuli kertalaakista intohimoni.

Vanha rouva

10 kommenttia:

  1. Juku mikä kakku. Mietinkin, että millaisen kakun Sohvi vois leipasta minulle äitienpäiväksi. Minun pitää vain sormella tökästä sopivaa reseptiä täältä sinun blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Kakku on kyllä soma. Minunkin lempipuuhaa on koristelu, kakkupohjien teko sen sijaan on ihan painajaista, kuten appiukon 60v. kakkuja tehdessä taas huomasin. En ikinä muista, mikä oli se hyvä, tasainen ja mehukas pohja.

      Poista
    2. Kakkupohjat on aina joko kuivia, kittanoita tai palaneita =(

      Poista
  2. Johan alkoi suu napsaamaan! Jos saisin pienen palasen, koska a. tykkään passionista ja b. ei tässä (täällä) nyt kannata kokonaista kakkua alkaa yksin itselleen väsäämään... No, mutta varmasti ihan mahtavan makuinen kakku TAAS!!! Ja kaunis kuin mikä! (Onko nuo valkoiset "hippuset" minttua?)
    Hyvää alkavaa viikkoa teille molemmille! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiset hippuset ovat suklaata. Mintun lehdet löytyvät passioninpuolikkaan ympäriltä. Kakku meni jo - yllätys ;)

      Poista
  3. Nyt minä lähden heti kunnostamaan kakkuvuokiani että niillä voisi vielä tuollaisen kakunkin tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnostakin kunnolla! Mutta vältä santapaperia ja talttaa.

      Poista
  4. Kylläpäs siellä on herkuteltu. Passionhedelmä on ihanaa, mutta turhan kallista vielä täällä Suomessa, ei sitä ihan nälkäänsä raaski syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intohimosta joutuu joskus maksamaan suolaisen hinnan =)

      Poista
  5. Kakku oli ja meni sen sileän tien!

    VastaaPoista