5.4.2021

Raskasta kevättä

Tein kevään iloksi raskasta rahkakakkua. Se on raskasta siksi, että pohjana on raskas murotaikina raskaasta voista, sokerista ja vehnäjauhosta. Se on raskasta myös siksi, että siihen on upotettu raskasta rahkaa (ei mitää vähärasvaista kevytversiota), raskasta kermaa (ei mitään rasvatonta ruokakermaa) ja sokeria. Keveyden illuusion luovat sitruunanmehu, sitruunankuoriraaste ja rusinat.

Raskaan rahkakakkuni luonne on rehellisen tuhti, vaikka päällä on persikkasiipaleita ja rosmariinitupsuja hämäämistarkoituksessa. Sen voin sanoa, ettei suurensuurta palasta kannata kertaistumalta nauttia. Raskaasti potkaisee. Sen takia on hyvä välillä nauttia jotain kevyttä:

Astetta kevyempiä rahkakakkusia varten vatkasin pohjat kananmunasta, sokerista ja vehnäjauho-leivinjauheseoksesta. Paistoin kakkuspohjat leivosvuoissa ja kopsauttelin jäähtyneinä leivinlaudalle. 

Kostutin pohjat säilykehedelmien mehulla (käytän aina vähäsokerisia tai sokerittomia hedelmäsäilykkeitä, sillä jossain sentään menee raja raskaankin suhteen). Täytin syvennykset mangorahkalla ja omenahillokkeella. Päälle sommittelin mango-, mandariini- ja appelsiiniviipaleita sekä tuoreita viinirypäleitä. 


Hedelmäleivokset keventävät kummasti rahkakakun raskautta.
Kun syö raskaita ja kevyitä leivonnaisia vuoron perään ja katselee välissä kevyttä kevään vihreyttä, 
voi huokaista helpotuksesta. 
Kevyesti kohti kevättä!

Vanha rouva

16 kommenttia:

  1. Slurp slups, vähänkö taas upeita! Mä tykkään kaikenlaisista rahkajutuista. Noista valitsisin ekan, sen raskaamman, "jos olis pakko". Tai ehkä kumminkin molemmat!
    Joko Vanha herra sai imuroitua? Sullahan on oikeus napata langat esiin ja kaivautua sohvan nurkkaan pitämään miestä silmällä. Pitäähän joka työmaalla olla tarkastaja! :D
    Mukavaa 2. pääsiäispäivää!🐇

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota molemmat! Vanha herra on suorittanut tehtävänsä moitteettomasti ;)

      Poista
  2. Olet kyllä varsinainen herkkumestari. Näiden rahkaleivosten ja kakun katseleminen on onneksi hyvin kevyttä ja inspiroivaa. Jääkaapista löytyy rahkaa ja toisesta kaapista purkki persikkaviipaleita. Ehkä minäkin päädyn viettämään raskasta pääsiäisen jälkeistä aikaa.

    VastaaPoista
  3. Huh huh! Raskain mielin katselen ruudulta rahkakakkusia. Vesi valuu kieleltä. Jouduin vaihtoehtoisesti syömään raskaan kermawienerin. Sekin loppui liian pian..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sua varten tein, joten paras ottaa raskaasti ;)

      Poista
  4. Omnom. Raskaasti on täälläkin pääaiäistä vietetty, myös persikkarahkatorttua tein. Tosin ihan rasvattomasta rahkasta. Mutta kyllä siihen kermaa ja voita sitten tuli. Ei päästy laihtumaan nytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saavutettuja linjoja pitää puolustaa ankarasti!

      Poista
  5. Sinä se osaat leipoa ja kirjoittaa 🤗😁
    Molemmat kyllä todella herkullisen näköiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. JOskus menee syteen, joskus saveen ja joskus mahaan ;)

      Poista
  6. Kevyesti meilläkin meni pääsiäisenä kaksi kakkua. Onneksi tuli arki ja kaupan pakastepullat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi kakkua kevyesti. Yes. Tavoite saavutettu.

      Poista
  7. Apua apua, kuinka alkoi tehdä mieli leikata siivu kaffen seuraksi. Mutta mitä. On tyytyminen keksiin, sillä hukkaan aikani muuhun 😮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksi on hyvä korvike, varsinkin jos sen dippaa sulaan suklaaseen tai liruttelee päälle kinuskikastiketta. Kokemusta on!

      Poista
  8. Ihan varmasti taivaallisen hyvää tuo erinomaisen raskas kakku. Silloin tällöin täällä piipahdan ja aina lähtiessä on kuolaa valunut niin että . . . kaikki ruuat ja leivonnaiset ym. ovat niiiin herkullisen näköisiä, enkä epäile etteivätkö olisi myös olisi herkullisia. Kuten edellisen postauksen voikreemi jonka alla on muodonvuoksi kakkupohja;)
    Tänään joutessani taas selailin vanhojakin, sieltä blogin alkuajoilta. Tekis taas mieli tehdä vaikka mitä mutta . . . Noh, otin just uunista puolukkapiiraan, jossa käytän ns. raskasta creme fraisea eli 28% rasvaa. Kevyttuotteet ovat pannassa täälläkin.
    Hyvää ja maukasta kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa, löytyi hengenheimolainen raskaine ranskankermoineen. Mitä me saisimmekaan aikaiseksi yhdessä?!

      Poista