24.2.2020

Tuunattu kakku


Tuunasin ystäville kakun Valion ohjetta (KLIK) mukaillen. Ihan sen takia, etten hätäpäissäni löytänyt gruusialaisen kakun ohjetta. Joten päättelin pienessä mielessäni, että yhdistelen gruusialaisten lempparimakuja ja siitä se kakku sitten syntyy.

Pohjaan käytin paketillisen suklaahippukeksejä ja desin verran sokeroimatonta maapähkinävoita. Suklaahippuset olivat tummaa ja makeuttamatonta suklaata, joten pohjasta ei tullut ällömakea, vaan sopivan neutraali täytteen makeutta vasten.

Täytettä varten sekoitin 400 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 dl karamellisoitua kondensoitua maitoa, 1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita ja 2 dl purkin kermaa vaahdotettuna. Täytteeseen ei tullut minkäänsortin liivatteita, joten olin hieman skeptinen kakun hyytymisen suhteen. Mutta niin vaan se jäpsähti kylmässä. Koristelin kakun suolapähkinöillä, nougatkekseillä, kuivatuilla aprikooseilla ja ruusunterälehdillä.

Hyvinhän tuo näytti kauppansa tekevän ;)

Vanha rouva


10 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun kakkujasi. Niitä ei kuolaamatta katso.

    VastaaPoista
  2. jipii!!!
    Nyt taian osata tuolla sinun kruusialaisella ohoojeella tehä,ei liivatetta!!
    Kiitos!
    mulla vaan on vihiriä muovilautanen johon kakun laitan,Haittako se?:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihiriä passaa oikein hyvin pähkinöiden kanssa.

      Poista
  3. Lurps! Sinä osaat hemmotella ystäviäsi.

    VastaaPoista
  4. Ai että näyttää hyvältä, varsinkin kun olen ollut alkuvuoden vähän niinkuin herkuttelematta :)
    Ootko kokeillut mihinkään kondensoitua kookosmaitoa? Löysin sellaista kaupasta ja oli pakko ostaa, mutta en ole löytänyt mitään ohjetta mihin sitä olisi käytetty. Otin kyllä lehdestä talteen Flan-vanukkaan ohjeen ja ajattelin siihen testata normi kondensoidun maidon tilalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EN ol eikinä kuullutkaan kondensoidusta kookosmaidosta. Mutta kuvittelisin näin äkkiseltään, että siitä voisi tulla vinkeän makuinen kakkukerma. Sekoita kermavaahtoon ja levitä kakun päälle. Koristele vaikka kookoslastuilla. Mistähän moista löytää?

      Poista
  5. Keittiötaidetta! Mitä ruokaa ja miltä lautaselta. Tämä kuva on suoraan kurmee-lehdestä! Vau! Tästä voisi tehdä keittiöjulisteen 👍👍👍👍👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurmettiapa hyvinkin ;) Keittiöjuliste? Hmm...

      Poista