16.2.2020

Kutoo kutoo


Mustina iltoina mustista langoista syntyi tämä musta villapaita. Kahdella langalla ritirinnan (Dropsin Flora ja Alpaca) kudoin ja kudoin. Ei taaskaan ohjetta, vaan omat pötkömitat. Muuten suoria kappaleita, mutta hihoissa viistotusta ja kunnon kaula-aukko. Loppusilaus virkkaamalla helmaan, hihansuihin ja kaulalle. Lankoja meni yhteensä 540 g.


Rinnan puserokutomuksen kanssa olen tehtaillut taas pipoja. Kudoin kaksinkertaisella alpakkalangalla, jonka rinnalle tuuppasin kimaltelevan nauhalangan. Löysin nauhalangan kirpparin alekorista hintaan 600 g yht. 6 euroa. Nyt on päässä sivistyneen hillitysti blingblingiä.


Vanha herra: Sulla on putki päällä, joten KUTOO KUTOO!
Vanha rouva: Kutois kutois, jos tietäisi mitääääää...

Kutomaterveisin
Vanha rouva

19 kommenttia:

 1. Oi ahkeruus TAAS sun kanssa!
  Paita olisi kiva nähdä päällä (pliiiis!), kun kuvat eivät tuollaisinaan kerro (mulle) riittävästi. Ihania pipoja! Onko ne "sillä" ohjeella tehty? Jos on, niin kai mun on kaivettava se ohje itsellekin käyttöön...
  Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot on sillä ohjeella, yes. Paita on niin kuuma, mutta tietääkseni Roiss aon täysi talvi. Jospa rupeisin huippumalliksi...

   Poista
 2. Nuo pipot on ihan huippukauniit! Niin kaunis ja luonnollinen värimaailma. Ei siis yhtään huono "putki päällä". Mä niin ihailen kun muut osaa. Itse olen näissä aika kömpelö, vaikka äiti on taitava. Kaikki taidot eivät siis todellakaan periydy. Onneksi voi ihailla toisten taitoja. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun äiti ei ole olleenkaan käsityöihmisiä. Joten ei todellakaan periydy =)

   Poista
 3. No mutta, missä on punainen ja muut iloiset värit. Musta pusero sopii kyllä iloisten värien kaveriksi. Tekisi mieli kutoa itsekkin pusero, mutta kaula-aukko tuottaa ongelmia, joten vielä on tekemättä. Pipot ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano: missä värit?? Haaveilen violetista, sillä ostin syksyllä violetit kumpparit. Saas nähdä, kun pääsen lankakauppaan.

   Poista
 4. Siellä on tikuteltu vaikka mitä, pipot on tosi ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppoaika kuluu kutoessa ja lukiessa. Kaksi mun lempipuuhaani.

   Poista
 5. Kauniit pipot. Mustalla langalla kutominen on välillä arvoituksellista. Ainakin valaistuksen pitää olla hyvää tasoa. Olen joskus ottanut otsalampun käyttöön mustan langan kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsalamppu - kiitos ideasta. Menen heti nyysimään Vanhan herran otsiksen, mitä se käyttää verkkoja paulottaessaan.

   Poista
 6. Aika hyvin kudottu henkilöltä, joka on aiemmin sanonut, että ei oikein viitsi?? Tai osaa??
  Olet valinnut lempivärini. Suunnittelen tekeväni (siis vain suunnittelen vissiin ) jonkin isomman neuleen, mut värien valinta tuottaa vaikeuksia. Mustan ja mustan kanssa on vaikea tehä kuvoita.
  Minulla alko viikon loma. Muut on kysyny, mihin meinaat lomalla mennä, mut mies kysy heti suoraan, että mitä meinaat lomalla kutoa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvioneuleissa menee hermo, kun ei osaa eikä siksi viitsi. Pah.

   Poista
 7. Meillä herra kyselee, että kuka nuo sukat ja pipot pitää. Aika tavaran kaupihtee, tuumin minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä eivät ainakaan happane, sillä alle aikayksikön lähtevät meiltä pois.

   Poista
 8. Ihanat pipot. Ja musta neule, ai että. Mun pitäis alottaa musta neuletakki, kunhan yhdet puikot joskus vapautuu ja saan huivin valmiiksi.

  VastaaPoista
 9. ihanat pipot!
  Kaunis liepukka!
  ..Hyvä putki..päällä..antaa puikkojen vaan hiuhkoa!

  VastaaPoista