8.2.2020

Erokasa


Tein ystävälleni erosiivousta. Paperia, pahvia, lasia, metallia, muovia ja muuta sälää roudattiin säkkikaupalla kierrätykseen. Tyhjensimme kuranttia tavaraa"rouvan" ja "herran" kasoihin. Sitten jäi vielä niitä tavaroita, joista teimme erokasan nimeltä "tuunari". Se kasa oli minun!


Tuunarin erokasassa oli iso körö palapelejä. Yhtenä yönä sain huikean idean. Tein paksusta pahvista sydämen ja neliön. Liimasin palapelipaloja vieri viereen ja päällekkäin. Kultasuhuttelun jälkeen minulla oli kaksi palapeliteosta.


Sydänpalapeli sai mutkaansa eroruusun, johon myös suhuttelin kultaa. 
Nyt palapeli koristaa keittiökaapin päällystää.

 Tämmöisiä koristuksia ja tuunauksia tällä viikolla. 

Vanha rouva

23 kommenttia:

  1. Hienoja, raaskisinkohan hävittää omia palapelejäni joita en ole tehnyt vuosikymmeniin. Minäkin haluaisin päästä tekemään erosiivousta, ei vaan taida tällä hetkellä olla kukaan tuttavistani eroamassa =)

    VastaaPoista
  2. Tykkään kovasti! Just annettiin äipän palapelikasa pois, mut omissakin varmaan löytyis. Luulin, että oli vaan palat nurinpäin, mut olikin kultamaalia päällä. Tosi hieno idea ja toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissan kanssa varmaan mielenkiintoista puuhaa =)

      Poista
    2. Varmaan siinä tapauksessa, jos pitäis saada se palapeli kasattua kuvaksi :) Muuten niistä paloista varmaan riittäis molemmille!

      Poista
  3. No nyt kyllä oli mahtava tuunaus idea ja loppu tulos kerrassaan loistava. Pitää tonkia omat kaapit ,jossain on vanhoja palapelejä ja tehdä jotain vastaavaa. Ainakin voi yrittää saada kranssin aikaseksi. Hyvää viikonloppua sinne !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee tukeva tausta pahvista. Vaikka kaksinkertainen. Palat yksinään eivät paina mitään, mutta yhdessä yllättävän paljon.

      Poista
  4. Upeaa kierrätystä... ihania asetelmia ja todella kauniilta näyttaa!

    VastaaPoista
  5. Tosi hienosti keksitty tuunaus. Nyt harmittaa pikkuisen, kun muutama vuosi sitten laitoin kirpparille kasapäin isoja palapelejä. No, varmaan menivät hyvään käyttöön nekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt joku onnekas tekee palapelitaidetta sinun paloistasi. Hyvä niin.

      Poista
  6. jestas!!
    mitkä tuunaukset!!!
    upeat!...
    tuollaisia siivouksia..pitäis tehdä täälläkin joka kuukausi.
    minä vein kerran kierrätykseen pahvia/muovia.
    huomasin siinä maassa irtonaisia palapelin kappaleita,tuumasin "voi ei"... täälläkö nuo olivatkin...tuli herrasmies katsomaan/kysymään?,mitä ihmettä löysit???Sanoi :olen elämäni etsinyt yhtä tiettyä palaa...??ja nyt löysin sopivan..toki kesti hetken tuon miehen ymmärtää...."että se olikin vain miseliini-mummon -höpinöitä",Mutta aina tavatessaan muistaa kysyä?, oliko oikea palanen...
    Mutta kun sinun töitäsi katsoo ,minun yksi palanen häpeää olemasa oloonsa:(
    Hyvää viikonloppua!
    naisen lokiikkaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi palanen on taideteoksen alku, joten pois pois häpeän höpinät. Nimim. Se toinen naisloogikko

      Poista
  7. Ihania! Mä aloin jotenkin välittömästi miettimään paloille jonkinmoista symboliikkaa 'jälleenkasaamisesta' ym. "Miten pieninä palasina onkaan minun leipäni maailmalla". Käyttämäsi maalin värin olisin arvannut toisin, mutta hyvä noin! ;)
    Ps. Mitähän kaikkea mun tarttis tulevaisuudessa säästää Omasta Kotoa sulle tuunaustarpeiksi..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa jaa, mitähän? Vaikea tietää, kun ei tiedä Oman Kodin aarteita...

      Poista
  8. Alkusanat olivat jo heti kiinnostusta herättävät. Mielenkiintoinen on myös syntynyt taide. Yksi palapelin pala on malliltaan jo kiehtova ja kun teoksessa on monta kiehtovaa palaa siitähän syntyy aarteenomaista taidetta! Todella kivat. Muoto pääsee kerroksellisesti esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli kyllä niin kerroksellinen kommentti, että pienet aivoni nyrjähtävät justiinsa. Nimim. Elävä kerroksellinen muotovalio

      Poista
    2. Lähinnä siis pysähdyin kohtaan "Tuunarikasa". Aina kaikki ei muodostu niin kivalla tavalla, mutta kasoista syntyy hienoa taidetta siitä huolimatta.

      Poista
  9. Onpa ihania palapelikoristeita :)
    Palapelit jää monesti sen yhden rakentamisen jälkeen vaan jonnekin kaapin perukoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain kumman syystä minä en ole ikinä harrastanut palapelejä - paitsi nyt.

      Poista
  10. Muinoin lasten kanssa koottiin isojakin palapelejä. Monesti osa paloista joutui imurin kitaan ennen, kuin kuva saatiin valmiiksi. Tämän postauksen kun olisi lukenut silloin, olisimme voineet hyödyntää pelit, vaikka joku pala puuttuikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä ne palapelit nyt ovat?

      Poista
    2. Pitääpä tutkia, että löytyisikö niitä komeroiden kätköistä. Meillä on komeroissa vuosikymmenien kerrostumat tavaraa.

      Poista