16.12.2018

Joulusta (melkein) viis



Mitä tehdä, kun joulu ei oikein kiinnosta ja mieliala on hyvin, hyvin jouluhysteriavastainen?

Lennetään pääkaupunkiin ja unohdetaan joulutouhotus viideksi päiväksi - jos se nyt on yleensä mahdollista tähän vuodenaikaan tässä maassa.

Joulutouhotuksen unohtamisen tärkein elementti on ystävä, joka ei ole himpun vertaa jouluhysteerinen. Hän ymmärtää täysin, jos joku unohtuu elokuvan ääreen koko aamupäiväksi, vetelehtii kahvimuki kädessään kirjahyllyltä toiselle ja (melkein) viisveisaa yltäkylläisen joulun imitoimisesta.

Senkin ystävä ymmärtää - ja kestää - että elpyäkseen pitkästä pimeästä syksystä mieli vaatii:



... värejä...


... kuvioita...


... ikkunoita ja kurkistusaukkoja...

 

... rappusia ...


... taidetta ...


... lukemattomia kirjoja ...


... pieniä ja suuria ajatuksia ...


... sekä ystävän hyväätekevää hiljaisuutta ja naurattavaa äänekkyyttä.

Viisi päivää Helsingissä kului museoissa, kirjastossa, taidenäyttelyissä, kahviloissa ja ystävän kotona, rauhan tyyssijassa. Viisi päivää ystävän kanssa oli tämän vuoden paras joululahja. Kiitos, rouva M.

Nyt jaksaa jatkaa joulusta viisveisaamista ;)

Vanha rouva


23 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa ihanalta! :) Ja pääsit käymään uudessa kirjastossakin. Jouluun pitääkin valmistautua tai olla valmistautumatta just sillai ku hyvältä tuntuu. Ilman turhaa hössötystä paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin anopin jouluikeen alla yli 20 vuotta. Nyt vasta opettelen "omaa" joulunviettoa.

      Poista
  2. Viisveisaaminen joulusta kuulostaa hyvältä. Minulla on ollut vuosia pyrkimys tuohon suuntaan. Vielä on hiukkasen matkaa täydelliseen viisveisaamiseen.

    VastaaPoista
  3. Siinäpä se,kun tänävuonna ei kiinnosta joulu ollenkaan. ei sellaisessa muodossa mitä se nykyään on. kaipaan lepoa ja hiljaisuutta.

    VastaaPoista
  4. ihanan reissun olet tehnyt!!
    silimät pyöriänä kattelen ison-kirkonkylän rientoja:)..kiitos!
    kauniita,harmoonisia,rauhoittavia,unohtavia?...
    Hyvää joulun odotusta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluaatto menee töissä. JOulupäivänä ja tapaninpäivänä pidän sohvaa paikoillaan ja luen ja luen.

      Poista
  5. Aijai, ja minulla kun on täysi jouluhysteria päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hengitä välillä, ettei hysteria vie mennessään ;)

      Poista
  6. Jarrutan tehokkaasti äitin viisveisaamista. Minun jouluni ja joulumieleni muodostuu ensisijaisesti kynttilöistä ja lempipuuhistani, suosikkeihini kuuluu: askartelu, leipominen, toffeen keitto, kuusen haku, joululahjojen teko/hankinta sekä paketointi. Joulukortit on pakko lähettää kun niitä on kerta tehty, pääasia siis se tekeminen ei lähetys. Ja äiti-Tuulikki tietenki joutuu osallistumaan osaan näistä... 😁 Hysteriasta en kuitenkaan puhuisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toffeen keitto kuulostaa ihanan rauhoittavalta. Tosin hammaslääkäri on kieltänyt minua syömästä toffeeta, etteivät paikat lähde =(

      Poista
  7. Onpa hauska lukea tätä, kun itse leijuu jouluttelun lumoissa ja on ollut siellä jo viikkokausia. Mutta toki on ympärillä paljon kaunista muutakin katseltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma on täynnä kaunista katseltavaa ja koettavaa vuoden ympäri. En ole joulukielteinen, mutta hössöttää en enää jaksa.

      Poista
  8. Olipa mukava retki sinulla, kaikkea kivaa! Krääsäjoulua voi viisveisata, mutta tunnelmaa voi hakea muutenkin - kauppojen taukoamattomat joulumusiikit soivat päässä uskomattoman kauan, onneksi muitakin vaihtoehtoja on. Ihanaista joulun odotusta sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä keskisessä Suomessa vaivutaan pikkuhiljaa talviunille, joulusta viis ;)

      Poista
  9. Minulla on pitkästä aikaa moneen vuoteen näin jouluinen olo. OIkeastaan olen vähän hämmästelly sitä itekin. Joulu on usein ollu enemmän tai vähemmän suorittamista. Nyt se tuntuu mukavalta. Siivouksen aion tehä silleen, kun huvittaa. Kukaan ei tuu kattomaan meille, olenko siivonnu kaapit ja laatikot tai vessat.
    Olen melkein joka vuosi ollu töissä jouluna. Nyt on yht´äkkiä 3 vapaata! Ne tuli ihan yllättäin, ilman mitään toivomista.
    Joulusta yritän hakea ennemminkin sitä jouluisaa tunnelmaa, musiikkia, koristeita, kiireettömyyttä. Tänä vuonna se on jostain syystä onnistunut.
    Ymmärrän ihan hyvin, jos ei jouluta. Silloin pitää vaan tehä mitä huvittaa. Onhan noita "joulunaluspäiviä" taas uuelleen ens vuoden alusta lähtien :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KOskaan ikinä ennen en ole veisannut joulusta viis näin massiivisesti. Onko mulle tulossa 60-lamaannus?!

      Poista
  10. Ihanaa, että reissusi onnistui!
    Samalla anteeksi ja KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhia pyytelet anteeksi, ystäväiseni. Hyvää kannattaa odottaa ;) Keväällä nähdään, ellet sitä ennen piipahda meillä matkalla Rovaniemelle. Halaus.

      Poista
    2. Kiitos!
      On kyllä mielessä, että JOS jaksaisin Onnibussilla, niin voisin pysähtyä siellä. Harkitaan. Halaan takaisin!!!

      Poista
  11. Olipas kiva tuollainen "irtiotto" reissu:) Niin paljon nähtävää on reissulla ollut ja aivan upeita kuvia! Itse olen jouluhössöttäjä, olen tainnut olla aina:) Leppoisaa joulunalus aikaa sinne<3

    VastaaPoista
  12. Todella mun mukaista touhua (peukku).
    Pari leffaa mäkin olen kahlannut läpi, enkä ole ollut millänsäkkään :o :D

    VastaaPoista