24.6.2017

Sinivalkoinen ihanuus

Sinivalkoinen juhannus alkoi eilen. Miinus yksi punainen ämpäri ;)

Huomasin kauppareissulla tienposkessa sinivalkoisia lupiininkukkia. Vanha herra joutui tekemän uukkarin motarin kautta, jotta pääsin kukkia hakemaan. Koko sylillisen poimin. Lykkäsin ne pation ala-askelmalle, sillä pikkupöydälle ei enää mahtunut toista kukkaämpäriä.

Juhannuksena pitää olla paljon kukkasia ympärillä, sillä tässä iässä mikään kukkamäärä ei ole liikaa. Tyynyn alla on ne seitsemän - ja patio on törppö törpön vieressä täynnänsä kesän ihanuutta.

 

Ostaa hurautin pikkurahalla Naapurinrouvalta marmorisen pöydänkannen. Rouva oli sitä roijaamassa kierrätykseen. Kurvautin sen meidän pihalle ja nostin sen (tai siis Vanhan herran kanssa ähisimme penteleen painavan tekeleen) pation pikkupöydän päälle. Aika ihana. Nyt vaan pitää hommata sävy sävyyn maalia, jotta saan sudittua aluspöydän. 


Mitäs nyt sanot, Tanni???


Sinivalkoisuus näkyy ympäri pihaa. Naapurinrouvan pensaanaluset ovat sinisenään lemmikkejä. Jokunen aina eksyy meillekin maljakkoon ;) Ja katso, miten ihana Naapurinrouvan pilvikirsikka on! En yhtään ihmettele puun  nimeä. Onneksi ihanuus kasvaa rajallamme, joten minäkin saan osani sen valkoisesta sateesta.


Kaksi omenapuutamme ovat äityneet juhannustanssiin.


Toinen omenapuu on suomalainen ja toinen venäläinen. Toisessa on mehevät punaiset omenat ja toisessa kuivakkaan valkoiset. Toinen kasvaa suoraan ja jämptisti ja toinen rentona retaleena. Kumpi on kumpi?

 

Sisällekin laitoin juhannusta. Keittiön kaapin päälle kokosin rakkaimpia aarteitani.


Pikkukistun on Vanha herra tehnyt koulussa ja lasinen kantokahvallinen maitopääläri on anopin peruja. Nappikranssiin (KLIK) kokosin kauan sitten kaikki valkoiset mummun napit. Siniset kirjat ovat mummulasta - Soita minulle, Helena -sarja kokonaisena. Tsehovin kootut niteet ostin vuonna 1979 Haifasta Israelista. Osip Mandelstamin kaksiosaisen runosarjan tilasin Pariisista ensimmäisenä opiskeluvuotenani - aikana, jolloin "neuvostovastainen" kirjallisuus piti hankkia kaukaa Mädänneestä Lännestä... Vallanpitäjät vaihtuvat ja systeemit muuttuvat ja kuitenkaan mikään ei ole uutta auringon alla.

 

Toivotan sinulle oikein hyvää keskikesän juhlaa, 
rakas ystävä!

Vanha rouva

18 kommenttia:

 1. Millaista kukkien runsautta sinulla onkaan! Upeaa! Enkä kyllä olisi noin hienoa pöytää voinut itsekään vastustaa.
  Hyvää juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko panna kukkia ämpäreihin, sillä kylmästä maasta nousevat kukkaset tuskastuttavan hitaasti.

   Poista
 2. Ihanaa Juhannusta sinne napaseudulle! Lämpötilakin varmaan on noussut mukavasti plussan puolelle, samoin lumi on kiivennyt puihin! Upeat kukkijat, upeat myös nuo törpöt kukkineen! Ihana Vanha Herra kun kurvasi sinut lupiineja poimimaan :D Komea on pöytäsikin ja varmasti painava. Ihanat aarteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napaseudulle??? Poltin tänään niskani ja olkapääni! Jihuu, lämpöä jo 19 astetta!!!

   Poista
 3. Kovin on kaunista. Minulla etupihan omenapuut jo varistavat kukkansa. Onneksi maa on valkoisena omenan kukista eikä lumesta. Takapihan Vuokko-omppu on parahiksi kukassa nyt. Toivottavasti saadaan terveitä omenoita, kun pihlajan kukkiakin on runsaasti. Pihlajanmarjakoit menevät toivottavasti munimaan pihlajan raakileihin, eivätkä omenan raakileisiin.
  Mukavaa juhannuksen jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa että pihlajanmarjakoi pelastaisi omenat? Paljon ainakin on pihlajankukkia meidän kartanolla. Toivotaan parasta!

   Poista
 4. Ihanaa Suven Juhlaa Teille molemmille sinne jonnekin! Kauniita kukkasia. Seitsemän sorttiako tyynyn alla. Näkyikö mitään uutta...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan näkynyt mitään uutta, vaan se sama vanha maailman ihanin ;)

   Poista
 5. Hyvää juhannusta sinne teillekin ♥
  Kukat jäi minulta poimimatta, ei täällä oikein mikään vielä kukikkaan. Ostimpa kuitenkin juhlan kunniaksi makeita puolalaisia mansikoita, kyllä maistui hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen makkaravoileivän laitoit tyynyn alle ;)

   Poista
 6. Kauniita kukkasia olet löytänyt! Lupiinit onkin parempi kerätä kukkivina purkkiin kuin antaa siementää, ketokukkia uhkaava vieraslaji kun ovat. Mietin, että helppoa on tämä ysärilapsen kirjallisuuden haku ollut, en ole kyllä koskaan mitään kovin valistunutta lukenutkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele, ennen vanhaan piti käydä kirjastossa eikä ollut Lord Googlea. Auts. Tuskastuttaa pelkkä muisteleminenkin... uuh.

   Poista
 7. No kyl on kukkasii! Miul ei oo ku yks paavalinkukka jossa on pari kukkaa. Parvekkeelle en saa kesäkukkia ollenkaan, kun nyt on se penteleen julkisivuremppa menossa, ja sisälle ois ollu ihan turha tuua mitään, kun oon taas kohta viikon poissa kattelemasta. Täytyy nyt sit ihastella vaan kaikkien muitten kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka se on paavalinkukkakin! Mene niitylle kirmailemaan, niin jo alkaa Luojan luomia kukkasia löytyä ;)

   Poista
 8. Pari hassua viikkoa ja taidan olla ihailemassa tuota pihaa ehkä ;)

  VastaaPoista
 9. Hyvä pelastus naapurilta 👍🏻 Tuota pöydän kantta ei sää säikyttele!
  Lupiinit on kyllä kivan näköisiä. Mä vaan en saa viedä niitä rantsille, kas kun mieshlö pelkää niiden leviämistä... mutta eteläises resirenssis niitä on 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuule oikein ostaa päräytin vaaleanpunaisia lupiineja, jotka on nytten melkein metrin korkusia upeuksia. Ja saavat levitä mun kukkapenkkiin!

   Poista