4.2.2017

Kreikkalainen lauantai


Pilkoin kolme suurta sipulia ja muutaman valkosipulinkynnen. 
Samaan syssyyn lohkoin ison kasan terttutomaatteja. 
Pesin ja revin lehtikaalia kulhollisen.


Lorautin uunipataan oliiviöljyä ja kuullottelin sipulia ja valkosipulia aikani. 
Ripottelin sipulien päälle kuivattua oreganoa ja ruuttasin tomaattipyrettä pari puristusta.
Paprikajauhetta meni pataan muutama teelusikallinen. 
Sekoittelin ja lisäsin tomaattilohkot.


Liruttelin pataan pikkaisen vettä ja hurautin lehtikaalit perään. 
Kansi päälle pariksi minuutiksi.


Kun lehtikaali oli antautunut, lisäsin suolaa ja myllyttelin mustapippuria oman maun mukaan. 
Sen jälkeen pataan pääsivät valkoiset jättipavut. 
Olin poruuttanut niitä vedessä aamusella puolitoista tuntia, huuhdellut, jäähdyttänyt ja valuttanut.


Lorautin pataan lisää oliiviöljyä, pistin kannen päälle ja lykkäsin padan uuniin 150 asteeseen vielä vajaaksi tunniksi. 
Sillä aikaa katoin pöydän ja panin tarjolle makupaloja.
Paahdoin vaaleaa leipää ja hieroin sen pintaan valkosipulia ja loruatin liukastukseksi oliiviöljyä.


Papupadan päälle ripottelin fetakuutioita ja persiljaa.
Sitten söin kaiken.


Vanha rouva
matkakuumeen kourissa

18 kommenttia:

  1. Aah,kuinka hyvää tuo olisi. Kreikan suuntaanko matka pukkaa? Intsukin menee matkalle,mutta siihen on vielä pitkän pitkä aika. Aurinkorannikolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pukkaa matkaa vielä mihinkään, koska Vanha herra ei saa päätettyä. Minä olisin jo mennyt!

      Poista
  2. Melkein tunnen tuoksun nenässäni ja vesi herahti kielelle kokkauksiasi katsoessani.

    VastaaPoista
  3. Nyt tuli nälkä. :) Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa herkulliselta, olis kyllä maistunut minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolams halukas ruokavieras - pidetäänkö pidot?

      Poista
  5. Mikäs on tään herkullisen näköisen gurmee-aterian tarkoitus...viritellä matkainnostus päällensä =) herkulliselta näyttää,kieltämättä.Etkö ole saanut vielä Vanhaa herraa "taivuteltua" matkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää ymmärsit täydellisesti aterian tarkoituksen, mutta valitettavasti se ei tuottanut kihisevää Kreikka-innostusta, vaan tylyn toteamuksen: "Miks me sinne mentäis? Mehän on oltu siellä!"

      Poista
  6. no varmaanon hyvää ,voi kun matkakuume tarttuis se on niin hyväkuume

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkakuume vie muihin maihin vieraisiin - se on ihanaa!

      Poista
  7. Olipas ihana ohje lisukkeineen, eikä todellakaan mikään pikaruoka :) Lämpimäänkö sitä haluttaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut pikaruoka, ei. Ja sen sivussa porisi kattilassa 10 litraa vanhanaikaista kaalisoppaa. Mun strategia on, että teen kerralla enemmän, niin arkiehtoot sujuu ruoanlaiton osalta sukkelammin.

      Poista
  8. Voi, mahoton miten herkullisen näköinen ruoka.....nam, nam ja nam....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista se onkin. Nyt vaan täytyy käydä hamstraamasta nuita papuja isompi erä, sillä ties mitä ihanuuksia niistä voi loihtia.

      Poista
  9. Täällä on Espanjalainen lauantai lähes joka viikko ;). Kreikkalainenkin kyllä vois maistua kaikkien tapasten jälkeen. Mitenkäs teillä ne matkasuunnitelmat? Mulla niitä on tupannut kertymään joka viikonlopulle, vaikka ei tekis huonoa olla viikonloppua paikallaankin kun voikukat kukkii jo nurmella ja kesä tulee täällä kovaa vauhtia.

    Terkkuja sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, miellä vaan jahkaillaan. Tää on niin tätä. Mutta onneksi sulla on kesä!

      Poista