19.10.2014

Romuromanttiset mahtitötteröt

Sisko toi minulle keväällä kirkkaita peltitörppöjä. Vanha herra rälläköi törpöistä pohjat ja sangat pois. Koko kesän  olen käännelllyt ja paaponut törppöjä, jotta ne ruostuisivat kauniisti joka puolelta. Ei siihen ruostumiseen itse asiassa mennyt kuin kuukausi, mutta se kuuluisa visio puuttui.


Visio iski, kun näin rantapajukkoa parturoitavan maan tasalle. Kuskasin vesikärryillä monta nippua pajua kartanolle ja aloitin taiteellisen luomistyön: törpöt pajua täyteen ja rautalangalla suppuun. Pystytyspuuhassa tarvitsin Vanhan herran apua, sillä näistä tötteröistä ei mitään vaivaisia tehtykään. Maan perusteellisen mahtavia tötteröitä syntyi kolme kappaletta!

 

Kiilasimme kullekin tötterölle rautakangen selkärangaksi. Pohjoisesta kun tuulee, saattavat tötteröt muuten olla kartanolla ketarat oikosenaan ja pitkin pituuttaan.

Zoomasin törreröitä sillä silmällä. Jotain puuttui. No romuromantiikkaa puuttui, tietysti. Niin  minä sitten ripustelin pitkin tötteröitä neljännestä törpöstä sormet verillä leikkaamiani peltisydämiä. Itse en moisia sydämiä olisi älynnyt tehdä, mutta kevättalvella Kososka lähetti minulle kaksi sydäntä malliksi. Onneksi lähetti, sillä  ilman niitä tötteröni olisivat kaljuja.


Joku kranttu saattaa ihmetellä, miksi olen sitonut tötteröni hopeanvärisellä rautalangalla. No siksi tietysti, että krantulla olisi funtsittavaa... ei vaiskaan. Siksi, ettei tuppukylämme rautakaupoissa ole tummaa puolalankaa. Siksi.

Sitä kaadettua pajukkoa olisi vielä. Mitä muuta siitä voisi tehdä?

Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Jopa on komiat tötteröt, ihan mahtavat, ja mukava ko miun syvämetkin pääs koristuksiin.
  Ei muuta kun alat vaan punomaan koreja ja lintulautoja ym.
  Mie kerran alotin koria tekemään se loppu siihe ko puukko luiskahti peukaloon.

  VastaaPoista
 2. No johan nyt minkä tonttukoplan värkkäsit, hiipat pystyssä ja suorassa rivissä:) Revipä siitä uusia pajuidiksiä:)))

  VastaaPoista
 3. Wautsi.. miten mahtavia tötteröitä olet tehnyt, suorastaan huikean upeita:)

  VastaaPoista
 4. Mä jo kovasti odottelinkin sinulta uutta postausta. Ajattelin,että yhäkö vanha herra niitä kaalia tömpöttää:) No nyt sitten sulle näköjään putkahti törppöidea. Mulla ei ole törppö ideaa,oon ihan muuten vaan törppö:)

  VastaaPoista
 5. Seikkailin täällä 'blogimaailmassa' ja kosotädin innoittamana kävin kurkkaamassa blogiasi.

  Upeita nuo paju'tötteröt'. Samaa ideaa olen jonain vuonna käyttänyt. Paju on ihana materiaali, siitä voi tehdä mitä vaan. Meiän ukkeli on vääntänyt paljon pajupalloja, suurin halkaisijaltaan 60 cm. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Talon nurkalle laitoin kasvamaan pajua pari vuotta sitten ja unohdin asian. Komiasti ovat kasvaneet ja jotain pitäisi keksiä käytöksi. Ensi keväänä sitten. Jo on komiat tötteröt teillä.

  VastaaPoista
 7. Vaikka paju taipuu moneksi, niin taipumattakin on hyvä! Mullakin tuollainen yksilö, tosin pätkä noihin verrattuna. Romuromantiikka passaa hyvin pajun(kin) kaveriksi. Komia rivi on.

  VastaaPoista
 8. Upeat tötteröt olet tehnyt vähän kuin toteemit, laitatkos niihin jouluksi valaistuksen, voisi näyttää aikas hienoilta kylänkin suuntaan! Kylläpä sinulla hauskoja ideoita riittää...

  terveisin

  Kivipellon Saila

  VastaaPoista