22.7.2014

Mummutautia ja ruusauksia

 

Lämpömittari läähättää onnesta, kun elohopea on kohonnut 30 plusasteeseen! Minä lämmittelen varastoon - talvella lämpömittari voi itkeä surusta, kun elohopea laskee 30 miinusasteeseen.

Istun varjossa ja virkkaan. Jostain syystä saapassukan kutominen ei nyt juuri houkuta. Olen saanut aikaiseksi kaksi päällistä pötkötyynyihini. Ympyrällä koristeltu päällinen on paksua pellavaa. Palasista koottu päällinen on keskipaksua puuvillaa. Takimmainen tyyny on ohutta puuvillaa ja sen virkkasin talvilomalla Thaimaan auringon alla.


Aikani kun väkersin, sain aikaiseksi pöytäliinankin ohuesta pellavasta. Liinan valmistuminen oli semmoinen työvoitto, että piti oikein ruusata pöydänkulma nätiksi krumeluurilla peilillä, hopeisella perintönekalla ja jasmiininkukkasilla. Vanha herra tuumasi ruusaukseni nähdessään, että VOI KAMALA - SUHUN ON ISKENYT MUMMUTAUTI!


Helteisin terveisin 
Vanha rouva

3 kommenttia:

 1. siis,niin,niin upeat tyynyt. Oi että! Ja kyllä se virkkuu vaan luonnistuu helpommin käteen näillä keleillä,kuin seiskaveikka neulomus! Liinakin on tosi kaunis. päällä kaunis asetelma. Vanhat herrat ei vain aina kaikkea ymmärrä:)

  VastaaPoista
 2. Oispa aikoinaan miunkin mummotauti ollu tuollasta, ihania tyynyjä ym. mutta ei hiki vaan lensi ja aina oli kuuma, siis ihan niinkuin nytkin:))) mikään ei siis ole muuttunut.

  VastaaPoista
 3. Ihana kattaus uudella liinallasi. Niin kaunis!
  Taidan ommella valmiiksi keskeneräiset tyynynpäälliseni, jotka helteen takia siirsin syrjään.

  VastaaPoista