21.6.2014

Ropisee, ropisee ja vielä kerran ropisee!

 

Että tämmöinen juhannus täällä Perämeren rannalla! Rakeita tuli justiinsa siihen malliin, että pakko oli vääntäytyä ylös kiikusta ja siirtyä tekemään juhannustaikoja:

 

Liiteristä löytyi hyttysikkuna. Siis se semmoinen vekotin, mikä ennen vanhaan tuupattiin avoimen ikkunan eteen, jotta hyttyset eivät lentele sisään. Poistin vanhan verkkokankaan, maalasin kehyksen ja naputtelin kanaverkkoa aukontäytteeksi. Nostin tuunatun verkkoikkunan pation pöydälle. Koristelin verkon taittomitasta vääntelemälläni tähdenlennolla ja näissä keleissä toimettomalla hellehatulla.

Jaa miksikö tämmöinen kötöstys? No, siksi, että... Vastaus löytyy täältä!

Minä vaan kysyn, että koska saan pukea ylleni rimpsumekon, jonka vasiten ostin juhannusta varten?

Vanha rouva

7 kommenttia:

 1. Meillä ei sentään rakeita sada, mutta kylmää ja koleaa, tuossa se henkarissa roikkuu miunkin uus ripsumekko.
  Tuo siun koristus on komia:))))

  VastaaPoista
 2. Rakeita on ripotellut täälläkin hetken verran.. elikkä kylmää on pitänyt!
  Tuossa taittomitassa on nostalgiaa.. isällä on ollut aikoinaan sellainen.
  Tuo kötsötys on muuten vallan upea kokonaisuus.
  Kyllä ne ilmat vielä lämpenee ja rimpsumekolle tulee käyttöä. Kait esitelet sitten sen meille kun helle hellii jälleen meitä :)

  VastaaPoista
 3. On teillä kylmä, mutta niin on meilläkin. Tuollainen vanhanaikainen hyttysikkuna on ihan "nykyaikaa" ainakin meidän talouksissa. Meillä ja tyttärellä on tuplat, paperit, lakanatilkkeet, kesäikkunoissa(tuplat pois) hyttyssuojat. meidän talohan onkin aika uusi (1700-luvulta) ja tyttärenkin talo sata vuotias.
  Mukavaa villapaitajuhannusta. Aamulla koiralenkillä tuttava huusi puron takaa, että varo heikkoja jäitä:D

  VastaaPoista
 4. Opin uuden sanan: kötöstys. Otan käyttöön.
  Juu, vettä sataa ja kylmä on... Lämpö päällä. Juhannusta vietän töissä, siinäkin on omaa taikaansa, kun ihan yksin maailmassa töihin ajelee... Pistä rimpsumekko heti päällesi ja lämpimät sukkahousut tai legginsit alle:) Ja huivin kietaiset hartioille.

  Ei hukuta, tänäkään juhannuksena. Piste meille.

  VastaaPoista
 5. Vai kesämekon kaipuuta mielessä taideteosten keskellä. Lämpöä saadaan odotella ja pukeutua villaröijyihin varmaan koko kesän ajan. Minä olen pysynyt lämpimänä pensasaitoja leikkaamalla sadekuurojen välissä. Kiva oivallus tuo mittatähti :D

  VastaaPoista
 6. Hups sentään, mie ens luulin jotta teil on noin iso reikäset hyttysverkot, joista lentää kyl isompikin hyttyne sissään ..ja ulos kans:) Jaa taidetta se oliki, ja mukavan näköst sellast, timpurin puumitta loistaa tähden lailla ja kötötys on miulki uus nimike, hökötyksen kyl tiijän, mutta että ...nii'i

  VastaaPoista
 7. Mistä ihimeestä nää revit näitä ideoita? Ei voi pieni eikä vähän suurempikaan ihiminen ymmärtää ei!

  VastaaPoista