5.5.2013

Mustaa ja valkoista

 

Kuin varkain huusholliimme on ilmestynyt musta-valkoinen matto, musta-valkoinen vahakangas ja musta-valkoisia tyynyjä. Viimeisimpänä musta-valkoisena hullutuksena takkasohvallemme itsensä leväytti musta-valkoinen patjanpäällinen.

Olen kauan pyöritellyt liinavaatekaappini perukoilla liki kaksikymmentä vuotta sitten virkkaamaani reunapitsiä. Sitä on liki kymmenen metriä ja se on kammottavan persikan väristä. Kurkkaapa väriä, joka näkyy siinä alimmaisessa kukkapitsissä! Selvennyksenä sanottakoon, että aikoinaan virkkasin pitsin persikanväristen pellavaverhojen reunukseksi, mutta siskoni ei sitten halunnutkaan pitsejä verhojensa reunaan vaan minun piti ommella semmoiset piparkakkureunat...

Nyt otin ja värjäsin pitsin mustaksi. Tuosta vaan radikaalisti ja rohkeasti. Ostin musta-valkoisen kankaanpalan ja hurruuttelin patjanpäällisen kera mustan reunapitsin. Nyt talvella kutomani musta-valkoinen tyynynpäällinenkin on kuin kotonaan sohvannurkassa.

Kylläpäs minä olin kekseliäs ;)

Vanha rouva

6 kommenttia:

 1. tsädäm!!! Täällä TAAS!!! Piti tulla kurkkimmaan kuulumisia ja kivan oloisia on kuulumiset ja mahottoman komiat mustavalakoset systeemit! P.S Yritän parantaa tapani ja pläjäytellä päivityksiä, vaikka niin vietävästi laiskottaisi!! :)

  VastaaPoista
 2. Vompatti Afrikasta16.5.2013 klo 21.18

  Ihailla täytyy taas kättesi töitä! Meilläkin tarvittaisiin sisustussuunnittelua - beessi alkaa kyllästyttää.

  Ja synttärionnittelut samalla sinne Pohjolaan!!! Sähköpostini nettiyhteys ei toimi kun olen päätynyt tänne Etelä-Afrikkaan Johannesburgiin muutamaksi viikoksi. Elämä on tarua ihmeellisempää!

  Päivitetään kuulumisia kahvikupin ääressä kesällä - jookosti? Meillä tai teillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vompatti Afrikasta19.5.2013 klo 21.08

   Niin mitä niitä vielä olikaan - Antarktis,...

   Poista
  2. MITÄ HELKUTTIA SÄÄ TEE AFRIKASSA? Onkos sulla menossa joku Käy kaikilla A-alkuisilla mantereilla -kampanja?

   Poista
 3. Minullakin on musta-valkokausi, muttei sisustuksessa vaan vaatetuksessa, vaikka pitäisikin pukeutua kevään kunniaksi vähän värikkäämmin:(
  Mutta sinun musta-valkoisesi on tyylikästä.

  VastaaPoista