17.2.2013

Tupsuttomat tyynyt

Olen kauan ja hartaasti hipelöinyt kauppojen kudottuja palmikkotyynyjä. Hinta on hirvittänyt. Nyt päätin ilahduttaa itseäni ja kutoa huushollimme väreihin passaavat tyynynpäälliset. Viikon verran kudoin valkoista ja punaista lankaa palmikoille. Punaisen tyynyn synnytin paksusta villalangasta puikoilla 8 ja valkoisen puolta ohuemmilla puikoilla, koska lankakin oli puolta ohuempaa. Ensin ajattelin pyöräyttää pörheät tupsut kummankin tyynyn kulmiin, mutta sitten luovuin ajatuksesta. Kruusaamatta paras.

Tyynyjen kotina on puusohva, joka on aina sijainnut tässä samassa loukossa. Anopin eläessä sen rintamalinja oli sinuun, katsojaan päin. Sen takana nimittäin könötti valtava leivinuuni. Remontin yhteydessä uuni heitettiin tiili kerrallaan kartanolle. Katsopa Kukitus-osastosta, miten tiilille sitten kävi! 

  

Nyt minulla on puikoilla mustaa ja valkoista villalankaa. Saapas nähdä, minkälainen tyyny niistä syntyy takkasohvalle Vanhan herran päänaluseksi. Tosin herra kerkisi jo narista, että "villapusero" posken alla kutittaa hänen herkkää hipiäänsä. Onkohan se koskaan miettinyt, miltä parransänki tuntuu?

Vanha rouva

4 kommenttia:

 1. Todella upeat tyynyt olet neulonut ja kiitos mukavasta postauksesta:)

  VastaaPoista
 2. Nonnii, ja mulla ku ei hermo kestäs moisia tyynyjä värkätä, ja ihan puikoilla! Hatun nosto! Ja on kyllä komiat tullu! Ja aika komian näköstä on kyllä muutenki!!

  VastaaPoista
 3. Kauniit palmikkotyynyt ja olen samaa mieltä hinnasta kaupoissa.
  Vai villatakki Vanhan herran pään alle:)))

  VastaaPoista
 4. Mä jo eilenkin yritin sulle kommenttia,mutta näköjään ei vaan tullut. Kyllä sulla on komeita tyynyjä nyt sohvalla. Paljon parempia kuin kaupasta ostetut. No ruosteisissa jutuissa mulla on yleensä ihan eri maku kuin sinulla,mä yleensä tykkään vähemmän ruosteisista. Jostuneeko siitä,että mä olen jo itse ruosteessa.... Mutta kieltämättä sinun naulasi tuohon hyvin sopii. Marylinistä puheenollen,että juu,juu,olen tietoinen,että kyllä miehet näkisi sitten minusta unia..karmeita painajaisunia:D

  VastaaPoista