19.9.2012

Oton hetulahuivi


Ottokatti miettii kuumeisesti, miksi sitä ei päästetä makuukammarin puolelle. Siellä kun olisi niin pehmoinen ja valkoisella päiväpeitolla kutsuvaksi somistettu parisänky. Peittoon olisi niin mukava hieroa tummaa turkkia. Sitä paitsi sänky on mitä mainioin paikka pestä huiskuhäntää ja käpertyä päivänmittaisille nokosille. Eikö ihmiset sen vertaa ymmärrä?

Sänkykammariin pääsyn strategioita miettiessä voi hierustaa selkäpuoltaan valkeaan hartiahuiviin. Kiukuspäissään voi huivin päissä roikkuvia hetuloita pompottaa ja vetää koko parimetristä tekelettä pitkin olkkarin lattiaa.

Sitä Otto ei vaan jaksa ymmärtää, miksi hyvää, bambuisen pehmoista hartiahuivia pitää joka päivä roikottaa pyykkinarulla. No, onhan siinä tietysti puolensa. Hetuloiden kimppuun pääsee iskemään silloin oikein kunnolla.

Sen sijaan tämä uusi huivin ulkoilutuspaikka on hieman hankala. Se penteleen ottoemäntä istuu terassilla kahvikuppinsa kanssa ja vahtii huiviaan kuin suurtakin aarretta. Ja on heti kiljumassa Pois, ei saa, menetkös siitä!, kun kissa pikkuisen ja ihan viattomasti vaanii huivia. On se kissan elämä tehty hankalaksi.

Terveisin Ottokatti

Vanha rouva nöyrästi lisää, että hän virkkasi huivin ITSEÄÄN varten pehmoisesta bambulangasta. Huivi on tosiaan hetuloineen päivineen kahden metrin mittainen ja puolen metrin levyinen. Keskellä huivia on isoäidinneliö, jonka kummallakin puolella on kaisla-virkkausta. Kaapin perukoilta löytyi Vanhan rouvan 1970-luvulla värkkäämä myrkynvihreä vohvelikangaspyyhe, jonka päihin mummu oli patistanut virkkaamaan oranssit korkkiruuvikiharat. Siksi hetulat.

Kuinkas sitten kävikään...5 kommenttia:

 1. Ihastuttava hetulahuivi ja just ne hetulat tään viehättävksi tekeekin. Voi Ottokattiparkaa,kyllähän se nyt on käsittämätöntä ettei pääse pehmoiselle sängylle...:D
  Juu se Tapion kauppa on Kauhajoella Päntäneen kylässä. Se on keskellä ei mitään!! Kauhajoen pienestä keskustasta pitää sinne jonnekin ajaa vielä 11km! Mä olen siellä kaksi kertaa käynyt naisten kanssa ja menty eri reittejä. Ilman navigaattoria en ois osannut,mutta nyt luulisin jo osaavani. Mieti nyt,niinkuin joku cittari tai muu iso kauppa täynnä lankoja!!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on sitten kisulin elämä tehty hankalaksi, kaikki kiva kielletään:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja jotenkin herkkä huivi, pinta näyttääkin niin pehmoiselta!

  VastaaPoista
 4. Ihanan pehmeän oloinen ja kaunis huivi.. ei ihmekään että Ottokissa haluaisi kääriytyä siihen:-)

  VastaaPoista
 5. hieno huivi ja otto-kattikin tykkää

  VastaaPoista