11.8.2012

Vaaleaa vai tummaa?


Tarjoilin taannoin lauantai-illan iloksi pari kirsikkakakkua. Mikäs sen mukavampaa saunan jälkeen, kuin maistella suklaalla aateloituja kirsikoita teekupillisen kanssa. Kun en osannut päättää, tehdäkö kakku valkoisesta vai tummasta suklaasta, tein kakut molemmista!


 
Muropohjalla on sulatetusta valkosuklaasta, rahkasta ja kanamunista tehty täyte. Paistamisen jälkeen pistelin kakun päälle kirsikoita ja veistelin perunankuorimaveitsellä valkosuklaakiehkuroita. Pölläytin vielä tomusokeria kakun päälle ennen pöytään vientiä.

Tumma suklaa ei sekään ole hassumpaa kirsikoiden kanssa. Sitä löytyy seuraavan kakkusen täytteestä kerman ja liivatteen ohella. Suklaaruususet pursotin suklaakermavaahdosta. Kirsikkarenkaiden keskelle ripottelin loput valkosuklaamuruset.

 
Vanha herra kommentoi suklaakirsikkakakkusia näin: "Herrat pitävät vaaleaveriköistä, mutta naivat tummaverisiä."

Vanha rouva (blondi, joka rakastaa kaikenvärisiä - suklaita)

5 kommenttia:

  1. Kiitos...mulle kelpaa molemmat..niin herkullisilta näyttävät:-)

    VastaaPoista
  2. Vanha herra on varmaan onnellinen saadessaan maistella kakkukokeilujasi. Taidan käydä täänään kaupassa ja ostaa sekä valkoista ja tummaa suklaata ja tehdä makukokeiluja ilman kakkupohjaa. Onneksi saan nauttia kuvistasi ja kuvitella loput.
    Pitäisiköhän Otto-katille leipoa myös kakku.

    VastaaPoista
  3. Voi että. Sä olet kyllä oikein kakkumestari! Mä maistelin isot palat molemmista. Huomasittekos:)

    VastaaPoista
  4. Maiskis ja muiskis maistuis kyllä.
    Vauvahelistin ohjetta on pukannut sivuilleni, vassakuu.

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa vain bloggeriin Zakuska-rouvat!
    Kakkunikkari on taas luonut kaunista tarjottavaa.

    VastaaPoista