12.9.2011

Mennyttä neitiä

Nuori neiti on kohta mennyttä neitiä! Ennen papin aamenta sain kuitenkin onnen ja kunnian olla mukana Nuoren neidin polttareissa - elämäni ensimmäisissä sellaisissa.
 
 
Kaaso M. pyysi minua ideoimaan pöytäkoristelut, tekemään yhden salaatin sekä kakun. Kävin naapurikaupungissa asti ostamassa vaaleanpunaista organzaa pöydän koristeeksi. Hommasin kimpun rehevän vaalenpunaisia ruusuja, semmoisia parahultaan aukinaisia ihanaisia. Värjäsin ruusuveden vaaleanpunaiseksi ja asettelin ruusumaljat vaaleanpunaisten tuikkujen lomaan. Sillä aikaa Kaaso M. koristeli huushollin vaaleanpunaisilla ilmapalloilla ja vaaleanpunaisilla kynttilöillä. Ja lakkasi kyntensä vaaleanpunaisella lakalla ;) Kukaan ei varmaan arvaa, mikä on Nuoren neidin lempiväri!

 
Salaattini syntyi bataatista, vesimelonista, porkkanasta, kurkusta ja nektariinista. Painelin sydänmuoteilla sydämiä leikkuulaudat täyteen ja sitten sommittelin sydämet kokkaritikuilla sydänpyramideiksi. Päälle myllysin hiukkasen mustapippuria ja merisuolaa. Loppusilauksena juoksevaa hunajaa.

 
Pikkuruisia sydämiä jäi muutama yli, joten päätin tohkeissani heitellä ne Kaaso M:n valmistaman vihersalaatin päälle. 


Nuoren neidin polttarikakku on vaaleanpunainen, prinsessamainen ja romanttinen! Kakku on päältä kermankevyt, timantein ja helmin kirjailtu, hennon ruusunpunainen väriltään. Sisältä täyteläisen samettinen: kerma-rahka-vaahdon alla piilottelee lemon curd- sively, joka päällystää vaaleanpunaista kakkukupua. Sen alla on vaaleanpunainen täyte vadelmasta, rahkasta ja kermasta. Tumma kaunotar tiara hiuksissaan tokaisi vaaleanpunaisen kakkunsa ääreltä Elämänsä naisille: "Ja mitäs te sitten aiotte syödä?"

Hyvän ruoan ohella Nuoren neidin polttaripäivä kului potkupyöräilyn, tankotanssimisen, jalkapalloilun, poreammeilun, vesiliukumisen, vihtomisen ja taikomisen vaaleanpunaisissa merkeissä. Päivän kruunasivat Nuoren neidin elämästä ja seikkailuista kertovat valokuvamuistelukset, joita tarjosivat hänen Elämänsä naiset!

Vanha rouva, yksi vaaleanpunaisista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti