22.3.2024

Vassokuu vaan


Tarjolla tänään kirpparikamaa eli keramiikkamuna. En vaan voinut jättää käsinmaalattua jättimunaa Konttiin - vaitenkin kun se maksoi kokonaiset kolme euroa. Pienet munat ovat katoavaa kauneutta suklaamunien muodossa.


Leivoin Vanhan herran päiväkahville porkkanakakun. Olisin niin mielelläni koristellut kaksikerroskakun pienillä hedelmämunilla, mutta eihän niitä siihen hätään mistään löytynyt. Vanha herra ei kuitenkaan nostanut asiasta meteliä - pääasia tuntui olevan porkkanakakku. Ripottelin kakun päälle pähkinärouhetta. 


Yllätin itseni värkkäämällä minienglanninlakusuklaasuolatikkukökköjä. Suolatikut pätkitään, päälle kaadetaan suklaasulaa, lusikoidaan kököiksi ja päälle ripotellaan nameja. Annetaan jähmettyä. Kas siinä koko resepti. Osui ja upposi ainakin Vanhaan herraan.


Tässä vielä kirpparimuna kirpparikulhojen seurassa. Nämä ulkoa mustat ja sisältä keltaiset kulhot olen kerännyt vuosien saatossa kirppareilta hullunhalvalla. Ne ovat Kupittaan Savea. Etualalla nököttävä kukkaisrasia on anopin peruja. 


Tekstailtiin Stanstan kanssa pari päivää sitten kirpparilta ostettujen lankojen pakastamisesta (jotta nitistetään langoissa mahdollisesti lymyilevät öhköt). Mainitsin lähteväni merenrantaan kävelylle. Stansta pyysi ottamaan kuvan. Tässä se Stanstan ranta nyt on, vassokuu vaan. 

Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Ilman muuta noin hieno muna piti kirpparilta kotiuttaa. Hienot ovat Kupittaan saven kulhotkin.
  Tack så mycket upeasta rantamaisemasta. Kuin akvarellimaalaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Utuisen pehmeät ilmat vaihtuvat äkkiarvaamatta huikaisevan kirkkaisiin keleihin. Maaliskuu on Perämeren rannalla hyvin mielenkiintoinen kuukausi.

   Poista
 2. Taidat hemmotella Vanhan Herran aivan piloille noilla herkuillasi.
  Kauniit nuo musta-keltaiset kipot, enpä ole noita missään nähnytkään koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta-keltaisia kippoja löytyy tosi harvoin, jos silloinkaan. Monen, monen vuoden kirpparikiertelyn tulos.

   Poista
 3. ..on suuri sun rantas autius...
  RRakastan porkkanakakkua ja kyllä nuo suklaisetkin menisivät. Olisi oikeastaan mennyt tuo iso "suklaapallokin", kunnes selvisi, että ei olekaan syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso suklaamuna olisi kyllä uponnut minuunkin huauksessa.

   Poista
 4. Tack så så så mycket! ♥ Olisinpa niin rikas, että voisin lentää päiväksi sinne! Toisin tulilatvan pistokkaita, halaisin ja toivottavasti herkuttelisinkin. Ja kävisin ainakin rannassa ellen jäällä. Tehdään niin mielissämme, jookos kookos? ♥ Halaus.

  VastaaPoista
 5. Jestas miten herkullinen kakku. Porkkanasta en ole koskaan tehnyt pitäisi joskus kokeilla .
  Kupittaan saven kulhot on minulle myös vieraita en ole koskaan nähnyt ja muna sopii hyvin kuvioihin .
  Voiko langoissakin olla ötököitä ei ole tullut koskaan mieleen .
  Missäpäin tämä merenranta sijaitsee ?😀 .

  VastaaPoista