16.3.2024

Taas näitä

Vanhoja sanakirjoja piisaa tässä huushollissa menneen maailman ammoisen ammatin takia. Sanakirjaruusukkeita sun muita tilpehöörejä olen värkännyt vuosien varrella usein. Ja taas näitä syntyi!

Nyt pääsi työstettäväksi ihka ensimmäinen suomi-venäjä-sanakirjani vuosimallia 1979. Tuona vuonna pääsin ylioppilaaksi ja kieli-instituuttiin opiskelemaan kääntämistä ja tulkkausta. Pääkieli oli venäjä ja sivukieli englanti. 

Näin jossain joskus tämmöisiä kirjansivuista väkerrettyjä pupuja. Pakkohan pupusia oli kokeilla. Niin hauskoja niistä tuli, että jopa Vanha herra murahteli hyväksyvästi kotkotuksilleni.


Pupuset näyttivät vähän orvoilta paljasta seinää vasten. Piti sitten tehdä yksi iso ja kaksi pientä seinäruusua. Iso on samaa paperia eli suomi-venäjää, vaaleammat suomi-englantia. 


Aika hyvin kulahtaneet sanakirjat sulautuvan vanhan talon kammariin. Keittiöön kokeilin kuitenkin värikkäämpää akkainlehteä ja isompaa rusakkomallia:


Kaksi viikkoa pääsiäiseen. Vielä on aikaa kaivella kaapeista keltaisia koristeita ja hankkia narsisseja sun muita kevään kukkasia. Laitan ennakkonäytäntönä esille kirpparilta löytämäni keramiikkavadin. Sen keskellä on virolaisia, latvialaisia ja liettualaisia meripihkanauhoja. 


Aurinkoista lauantaita!

Vanha rouva

11 kommenttia:

 1. Suorastaan tyylikkäitä pupuja!

  VastaaPoista
 2. Sinulla on uskomaton taito väsätä hienoja koristeita vanhaa tavaraa hyödyntämällä. Kirpparit on täynnä kaikenlaisia kirjoja. Hienoa, että niille löytyy uusi elämä edes jossain muodossa. Pupuset ovat somia ja seinäruusut upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta näissä tuunauksissa on se, etteivät ne maksa maltaita ja niistä pääsee helposti eroon - sen kun lykkää pesään!

   Poista
 3. Ihanat pupuset, joista tuli mieleen ne, joita hypistelit Putingissa. Kadehdin tuota teidän kodin seesteisyyttä! ♥ Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hypistelen vieläkin niitä putinkilaisia mielessäni kun istun täällä "seesteisessä" kammarissani ;O

   Poista
 4. No on pupuset ja ruusut hienoa kierrätystä . Minä se teen myös kierrätystä ja arvostan sitä mutta tällaisia en osaa kyllä värkätä . Teillähän on ihan muoti värinen sohva ja verhot näin sivuhuomiona .😄👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotisohva huonekaluliikkeen lopettajaisista ja muotiverhot SPR:n Kontti-kirppikseltä. Muotia vai ei? Persikanväri on seurannut minua opiskeluajoista lähtien.

   Poista
 5. Wau - varsinainen väkertäjä olet....
  Ihanaa kun joku muukin "tuhoaa" kirjoja.... pari ystävääni ei lainkaan tykkää mun tavoistani, hih... mutta ystäviä ollaan yhä!! Komeita meripihkanauhoja... mullakin pitäisi olla jossain murusia... kaikkea sitä tulee "sillä (askertelu)silmällä" hommattua!! Iloista oloa kevään koittamiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kannan tarpeettomat kirjat joko kirjaston Saa jättää -hyllyyn tai myyn kirpparilla. Olen luopunut kokonaan kirjojen ostamisesta, sillä Suomen kirjastolaitos toimii erinomaisesti. Ennen vanhaan minulla oli yksi iso huone täynnä kirjoja.

   Poista
  2. Fiksua... painavatkin niin pirusti.... meillä yhä yläkerran eteisessä koko seinän mittainen kirjahylly...

   Poista