31.8.2023

Onni on

Paljaat jalat ihmettelevät jättisyreeniä. Hevonkukku ja puumaiseksi rojahtaneen syreenin alasleikkaus keväällä lienevät syynä moiseen kasvupyrähdykseen.

Koska jalat olivat paljaat koko heinäkuun, kudoin koko loma-ajan pelkkiä raitasukkia. Nyt on mitä työntää kumppareihin, sillä sienestys ja marjastus alkavat ihan kohta.

 

Omenoita on tullut niin paljon, että saimme mehulaitoksesta ulos yhteensä 63 litraa pastöroitua omenamehua. Mahtavan makuista, makeaa ja ihan ilman lisävettä ja -aineita.Kasvimaalla alkaa olla sen verran tungosta, että salaattia ja mangoldia tunkee jo korvista ulos. Pikkutomaatit kypsyvät hiljalleen ja maissipuska hipoo kasvihuoneen kattoa.Lähialuematkailu on supistunut vähiin heinäkuun jälkeen. Työt, nääs. Sentään Koitelissa piipahdettiin yhtenä kuumana sunnuntaina. Sieltä löytyi aito kosintalause vuosimallia 1990:


Aloinhan minä ja tässä sitä nyt yhdessä kässehditään. Onni on.

Vanha rouva

12 kommenttia:

 1. Oi, noi omenat! Olisi hillosokeria ja tyhjiä purkkeja, mutta ei (vielä) mitä hillota. Pitänee tarkkailla useammin/enemmän hevihävikkilaatikkoa. Lähdenkin heti (viemään pikkelöityjä kurkkuja silla kassajäbälle) kurkkimaan, koska juuri nyt ei sada.
  On vähän ikävä sua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin sua! Mutta nyt taas niin paljon keikkoja, ettei vaan jaksa olla kovin sosiaalinen, sorry.

   Poista
 2. Kateellinen kauniille jaloillesi... noita ei sukkiin tekisi mieli piilottaa!!
  Malgoldi maistuisi täällä - minulla persilja ja basilika pensaaksi kasvanut; tulisikohan niistä millainen pesto keskenään? Kai se on kokeiltava....
  Sykkivää syyskuuta sydämeen saakka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persilja kellastui ja basilika ei meinaa millään ottaa kasvaakeseen. Mutta sipulia tuli!!!

   Poista
 3. Hienoja raitasukkia, tykkään! Yhdyn Repolaiseen - sinulla on kauniit varpaat.

  VastaaPoista
 4. Koitelin maisemat ovat niin kauniit! Hienoa, että sinulla on lähistöllä moinen ihanuuspaikka.
  Omenoita tulee meilläkin ihan hyvin, vaikka alkuun näytti, että muumiotauti ja muut vioitukset ovat vieneet ison osan. Hillonkeittoa pitäisi aloitella, mutta mehut taitaa jäädä teettämättä, kun ei niitä ihan niin paljon kuitenkaan tule. Pastöroitu mehu on kyllä huippuhyvää kuten tuoremehukin.
  Minulla jäi mangoldit keväällä kylvämättä, kun ei sattunut olemaan siemeniä. Useana vuonna sato on ollut huippuhyvä, ja monenlaista on tullut siitä tehtyä. Oman maan sato on vaan niin parasta, joten nautitaan siitä niin kauan kuin sitä riittää.
  Aurinkoista syyskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään keräsin viimeiset marjat. Keitin karviaishilloa. Tein mangoldimuhennosta, johon pistelin väriläiskäksi kasvihuoneen pikkutomaatteja. Syksy on niin ihanaa aikaa!!

   Poista
 5. Onni on kauniit syyspäivät.

  VastaaPoista
 6. Mihinkähän siellä ja täällä joudutaan näiden kaikkien villasukkien kanssa? ;D
  Ihmettelin noita muovisia mehupussukoita. En ole nähnyt ennen tuollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö ole kuullut villasukkahamstereista? Ne vie sukkia vissiin piiloon eikä niitä näe enää koskaan.

   Poista