4.8.2023

Normi-ihminen

Olen ollut lomalla koko heinäkuun. Ei keikan keikkaa, ei hopun hoppua. Ensimmäisen kerran 35 vuoteen! Keikkatyöläinen juoksee silloin, kun keikkaa pukkaa. Päätin kuitenkin jo talvella, että edes yhden heinäkuun ennen eläkkeelle jäämistä olen kuin normi-ihminen.
Luin kirjoja. Kudoin sukkia. Kävin elokuvissa ja taidenäyttelyissä. Tapasin ystäviä. Söin mansikoita ja jäätelöä. Katselin kirjavia kukkasia.  
Ajoin nurmikkoa. Siivosin ja pyykkäsin. Nukuin ja valvoin. Pyöräilin ja kävelin. Katselin poutapilviä ja sadepilviä. Istuin puutarhassa. Katselin valkeita kukkasia.


Kun peruna puhkesi kukkaan, kampesin itseni tolpilleni. Oli aika aloittaa keikkailu, tehtailu ja muu toimekas puuhailu. Tiedä sitten, olisiko niin väliksi ;)

Vanha rouva

12 kommenttia:

 1. Normaalimpia hienompia kukkia. Nytpä sitten tiedät miksi kannattaa odottaa eläke-ikää, elämä on pelkkää lomaa. Ainakin minun mielestäni.😎

  VastaaPoista
 2. Wau, miten mukavaa, että maltoit pitää kunnon loman! Ja kaikkea ihanaa olet lomalla puuhaillutkin omaan tahtiin - se on juuri parasta. Kuvatkin niin kauniita kukkasista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltoin pitää loman ilman palkkaa. Keikkatyöläinen saa palkan vain keikoista.

   Poista
 3. Noin upeita kukkia kannattikin katsella koko heinäkuun ajan.
  Eipä enää taida olla normi-ihmisiä, jotka lomailisivat pelkästään heinäkuussa. Torstaiaamuna ruokakaupassa on enemmän ihmisiä, kuin 70-luvulla lauantaina. Etätyön lisääntyminen lienee yksi syy, jonka vuoksi kaikenlaiset työajat ja -tavat ovat muuttuneet melkoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen koko työhistoriani ajan ollut töissä, kun normi-ihmiset ovat lomalla, vapaalla, viikonloppuvapaalla yms.

   Poista
 4. ♥ Voidaanko ensi kerralla tavata Roissa? En tosin tiedä, koska sellainen voisi olla, mutta silti.

  VastaaPoista
 5. Kukatkin sen kertoivat - heinäkuusi-"lomakuusi" on ollut pullollaan väriä, iloa ja kuulostaa ihan, että iloa tuovia asioita myös... ei siis puoliksi tyhjä, vaan enemmänkin kuin puoliksi täyteläinen ja takuuvarmasti ansaittu!! Omia olotiloja kuunnellen ja niin paljon kuin mahdollista olotilojensa toiveita kuunnellen - semmoista "Eloista elokuuta" sinulle toivotellen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysi oli heinäkuu kaikkea omaa ihanaa. Elokuu on myös täysi: työtä, työtä, työtä. Sekin on ihanaa.

   Poista