25.12.2022

Talvihuivi

 

Naapurin Sari lahjoitti kesällä 250 grammaa luonnonvalkoista sekoitelankaa. Siinä on villaa, puuvillaa ja pellavaa. Kudoin pitkin syksyä mallikerran kerrallaan silmät sikkurassa, sillä liki- ja ikänäköisen on hankala tihrustaa pikkuruisia kärpäsenkakkoja kännykän ruudulta. Virheitä tuli, mutta korjasin ne sisukkaasti. Selvennykseksi kerrottakoon, etten ole kutonut minkäänmoista pitsineuletta ainakaan sataan vuoteen.


Tauno omi kaulahuivin. Taisi tonttuparka kuitenkin todeta, että 2 m 20 cm on liikaa sen kaulan ympärille, varsinkin kun huivin leveys on 30 cm. Niinpä sain huivin omaan käyttööni. Vein huivin heti ulkomaille:


Huivi riittää hyvin kaksinkertaiselle lenkille kaulan ympäri. Vielä jää kunnon roikotkin, joilla suojata punaista nenää. Se on tarpeen, jos maisema sattuu olemaan tämän sorttinen:


Joulupäivänä pakkanen paukuttelee Perämeren jäällä. Talvihuivi on hyväksi.

Vanha rouva

8 kommenttia:

 1. Upean huivin saitkin aikaiseksi, kyllä tuota kelpaa noissa pakkasissa käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viel' kun osaisin tehdä samalla kuviolla baskerin!

   Poista
 2. Kaunista neulosta on huivisi. Kännykästä on todellakin huono katsoa mitään ruutupiirrosta. Silmät harittavat ja hyppäävät väärälle riville. Kumma kun Tauno raski luopua huivista. Oivallinen lepopaikka olisi ollut tontulle raskaan joulu-urakan jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi!
  Hyvää ja rentoa Tapaninpäivän iltaa! ♥

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja suuritöinenkin! Saman malliohjeen toisto useita kertoja on tuskastuttavaa. Silti ihmettelen, miksi ihmeessä sitä piti siitä kännykän ruudulta tihrustaa? Kyselee nimimerkki ikänäkökö minullakin jo useamman vuoden ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tulostinta, ei mustetta eikä halua piirtää...

   Poista