7.3.2021

Maalia ja tapettia


Kevät tulee! On aika rapsutella ja puunata patiokalusteet paraatikuntoon. Ensin harjalla hämmähäkit hiiteen, sitten santapaperilla hilseet ja kuprut kartanolle. Kevyt pyyhintä kostella ja sitten maalaamaan. Minä en ole kummoinenkaan maalari, joten annan maalaamisen suosiolla osaavammalle. 

Kävimme oikein virallisessa maalikaupassa hakemassa oliivinvihertävää öljymaalia. Haisee pahalle ja kuivuu kauan, mutta voittaa mennen tullen sekatavarakauppojen halpismaalit. Värin valintaan en kuitenkaan anna Vanhan herran vaikuttaa. Jos niin tekisin, kaikki kalusteet olisivat p-ruskeita.

Vanha herra maalasi esivalmistelemani pöydän nopsasti ja kitisemättä. Sillä aikaa minä keskityin maalikaupan ovenpielestä Saa ottaa -kyltin kohdalta sosialisoimaani tapettikirjaan.


Mallitapetteja sisältävä kirja oli tykkänään mustaa, harmaata ja valkoista. Jostain syystä kauppa ei kuitenkaan ollut käynyt taikka musta-harmaa-valkoisten tapettien valmistaminen oli lopetettu. Kirja pääsi meille. Tuota pikaa valikoin mallitapeteista puolet saksittavaksi ja rullattavaksi. Loput mallit jätin tulevaisuuden inspiraatioita odottamaan.

Leikkasin tapettimallit suikeroiksi ja suikerot palasiksi. Rullasin ja liimasin. Pian minulla oli iso kasa tapettirullia. Tein renkulan rautalangasta ja päällystin renkulan sanomalehtipaperilla. Sitten liimasin kieli keskellä suuta rullia renkulaan. Syntyi tämä:


Musta-harmaa-valkoinen tapettirullarenkula, jonka halkaisija on liki metrin. 
Nyt kelpaa ähertää saappaita jalkaansa punaisella jakkaralla. 

Tämmöistä tuunausta tänään.  

Vanha rouva

11 kommenttia:

 1. No kyllä kelpaa! Tuo on taas niin upea tuunaus, että taideteoksesta käy. Ja jälleen kerran ihmettelen, että miten keksitkin.

  On kiva lukea teidän yhteispelistä, miten suunnittelette ja teette. Mä olen saanut vajaan 22 vuoden aikana taivutelluksi miehen maalaamaan yhden kylpyhuoneen. Ja yksi lastenhuone tehtiin yhdessä. Multa puuttuu jokin taivuttelutaito :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä sulla on taas välähtänyt! Renkula sopii paikkaansa hyvin, mutta anna mä arvaan, ettei sisus jää pitkäksi aikaa tyhjäksi? Tuo punainen penkki on niin ihana!!!♥
  Siis muuttuuko ne lilat nyt oliivinvärisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilat eivät vaihda väriä. Ne pysyvät liloina, mutta ennestäänkin vihreät pöytä ja lepotoolit saavat oliivinsävyä laudoilleen, sillä aurinko on haalistanut ne vuosien kuluessa.

   Poista
 3. Kevättä on ilmassa. Nyt vain tuolit patiolle ja päiväkaffeita nauttimaan kauniissa auringon paisteessa.
  Minä ostin muutama kesä sitten terassille alumiinirunkoiset tuolit, joissa on istuinosa jokin muovipunos. Ne kun ovat helppohoitoiset. Eikä kukaan halua istua niissä, kun takamus liimautuu kiinni. Niinpä joku raahaa vanhoja puutuoleja, jotka hädin tusin pysyvät kasassa, terassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko keinonahkaiset sohvat ja autonpenkit kesäkuumalla? Auts!

   Poista
 4. Hieno idea ja toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kieli keskellä suuta ja sormet kuumaliimassa (Auts!) syntyy rullallaata ;)

   Poista
 5. Voi kuinka odotan tätä aikaa. Meillä tosin sataa taas vettä ja pihakalusteet odottavat aurinkoa. Ehkä oliivinvihreällä voisinkin maalata vanhan potkukelkan 🤔 Se on nyt tumma pinkki ja maalit ihan pielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivinvihreä on ihan makoisa värivaihtoehto. Mun lemppari on kuitenkin kanervanvioletti ja ladanpunainen ;)

   Poista