26.2.2021

Luppoaika

 

Töiden puutteessa olen saattanut päätökseen projektin, jonka aloitin kymmenen vuotta sitten. Anoppi oli nuorena tyttönä pistellyt kuninkaallisen pariskunnan. Prinssi ja prinsessa kurtiseerasivat prameissa kultakehyksissä. Purin kehykset hiiteen ja aloin odottaa inspiraatiota. 

 

Inspiraatio iski viime vuonna sekatavarakaupassa. Näin soikeat taulupohjat ja alitajunta sanoi, että ne voisivat sopia kuninkaallisten taustaksi. Heti vuoden kuluttua menin ja ostin pohjat, taustakankaan ja pitsin. 

Paukuttelin villakankaan niittipistoolilla taulupohjiin. Kiinnitin prinssin ja prinsessan paikoilleen ja huolittelin reunat kapealla pitsillä. Siinä ne nyt kurtiseeraavat kammarin seinällä.


Mitä sinä teet luppoaikana?

Vanha rouva

19 kommenttia:

 1. Siellä on oltu näppäränä. Omaa silmää kyllä myös miellyttää kovasti tuommoinen arkisen karhean villakankaan ja somien ristipistokuninkaallisten yhdistelmä. Posti toi tänään taas yhden siemen/taimikuvaston. Olen illan haaveillut kesän kukkaloistosta ja suunnitellut istutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on kesä!!! Minun alkukesän huumaan kuuluu heitellä markettisiemeniä kukkapenkkeihin ja loppukesän huumaan kuuluu ihmetellä, miksei mikään kasvanut ;)

   Poista
 2. Erittäin tyylikkäät taulut! Ajattelin, että olet pistellyt taulutkin ja minua alkoi heti ahdistaa oma 10 vuotta vanha keskeneräinen pistely. Huh huh. Onneksi hätä meni ohi. :)
  Yritän olla luppoajalla tekemättä mitään pakollista ja toivon, että en näe ketään (ainakin melkein). No ei nyt sentään ihan. Usein on kyllä tuommoinen fiilis, kun töissä on porukkaa ja melkeskettä ja "huutoa", kymmenittäin ihmiskontakteja päivän mittaan. Ihana olla myös ihan rauhassa.
  Kakkupuffetti kelpais kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos me tapaisimme, istuisimme ihan hiljaa ja katselisimme toisiamme salavihkaa alta kulmain. Pitäisi ottaa Stansta kimppaan, että olisi edes yksi, joka puhuisi ;)

   Poista
  2. Noh noh, et se sinäkään, Vanha rouva, ihan hiljaisimmasta päästä ole, mutta onhan se totta, että saatan olla aika kova puhumaan...
   Olisikin huikeeta järkätä yhteistapaaminen sitten joskus, JOS koronasta päästäisiin, eikö? Voisin siinä ohessa olla hetken hiljaakin. ;)

   Poista
  3. Kannatan kerääntymistä yhteen. Sartsa tarjoilee hemmotteluhoitoa (= Merri), Vanha rouva tarjoilee hemmotteluhoitoa (= kakut) ja Stansta tarjoilee hemmotteluhoitoa (= puhe). Yhdessä tarjoilemme kalkatusta (= sukankutimet).

   Poista
 3. Vanhalle herralle myöhästyneet onnittelut!!!
  Kyllähän noita kakkuja maistelisi. Voit arvata, ettei täällä kakkua tiistaina ollut. Ainakin, jos käyt StanstaLandiasta lunttaamassa syyn. 😥
  Hienot ja niin teille sopivat taulut! Samoin kuin Sartsa, niin ensiksi mäkin ajattelin, että olet itse pistellyt ne.
  Luppoaikaa? Sitä mulla tavallaan nyt ON. Ja lankaa.
  Pari päivää helmikuuta. Nauttikaa niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sun kanssas, darling. Nyt vaamn kunnon lock-down käyntiin kera lankojen, telkkarin ja miespalvelijan ;)

   Poista
 4. Nyt ne sopiikin somasti teidän muuhun sisustukseen.
  Sinä kyllä pidät hyvänä sitä herraasi. Nytkin niin ihana kakku. Onnea vaan kovasti herralle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja herra pitää minua hyvänä kalastamalla ;)

   Poista
 5. Upeat taulut olet tuunannut! Katseeni iski myös tuohon tummaan mattoon keinutuolin alla - oletko senkin virkkaillut omin käsin?
  Luppoaika menee mulla usein lukiessa ja maalatessa milloin mitäkin - jos ei huonekaluja, niin kuvatuksia.
  Mainiota maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustan pitsimaton virkkasi naapurini sillä palkalla, että kudoin hänelle sukat.
   Vai kuvatuksia siellä syntyy!

   Poista
 6. Suksilla suhauttelen, ladulla luikauttelen, pitkin kankaita koreita, lumisia laulumaita.
  Katselen kauniita kuvia, somia käden taitoja.
  Siten luppoaikani vietän, joutavia jorisen.
  Hyvää Kalevalan päivää.

  VastaaPoista
 7. Oh my freaking bitch! (Pyhä koiranarttu sentään tai jotenin silleen).Tässä on nyt niin paljon liikkuvia osia (mielen kannnalta), että totean vain: olet nero. Tykkään kuninkaallisista, olisi ollut kiva tutustua anoppiin ja visuaalisuus on aina paikallaan. Jos tähän kaikkeen saa jotenkin liitettyä Kalevan, niin inspiraatio alkaa olla jo lukijan puolella (tosin tänään luin uutisen, jonka mukaan Kalevala Koru kuvitteli jotenkin omistavan Kalevalan).

  Vanhalle Herralle onnea! Tosin olen lukenut, että vanha = nuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kerran kanadalaiselta ystävältäni mukin, jossa luki "Life is a bitch and then you die". Se jotenkin sopi mulle ;)

   Poista
 8. Kuninkaalliset sai arvoisensa kehykset :) Anopillakin ollut taito hyppysissä.
  Luppoaikaa... kyllä se menee mullakin hiljaisuudesta nauttien. Sohvalla käsitöitä tehden, leipoen makiaa tai juurileipää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaisuus on parasta lepoa. Siihen kun yhdistää ison mukillisen kahvia ja ison palasen kakkua, niin joa on aika mellevää.

   Poista
 9. Tää taitaa siis olla nyt sitä 'hiljaa hyvä tulee' - mun silmissä aivan älyttömän kaunis. Juhlavat.

  VastaaPoista