28.10.2020

Auringonkehrä

 

Löysin arkistoistani kuvan vuonna 2014 virkkaamastani pitsipötköstä (KLIK). Alkoi tehdä semmoista mieli, varsinkin kun lankakopassa odotti hehkuvan oranssi lanka. 

Virkkasin viikon isolla koukulla pehmeästä mohairista. Etu- ja takakappale suoraa pötköä - mitä nyt kainalosisennykset ja pääntiepyöristykset muistin kaventaa. Hihat virkkasin olkapäiltä alas. Kokosin ja kummastelin. Malli justiinsa passelin väljä. Väri hehkuvan oranssi, ihanan ihana. Jotain kuitenkin puuttui.

Ihan ilmiselvästi etumuksesta puuttui auringonkehrä. Sen virkkasin langanlopusta etukappaletta virkistämään. Painoa oranssilla aurinkopaidalla on 220 g. Löysin langat pilkkahintaan kesäisellä kirpparikierroksella. Hintaa auringolle tuli kokonaiset 4 euroa. 

Vanha rouva

13 kommenttia:

 1. Tuosta ei auringonkehrä voi enää kauniimmaksi tulla!
  Kaunis ja edullinen neule🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat edulliset, mutta kutomisaika kallista, ainutkertaista ;)

   Poista
 2. Tämä aurinko on nyt kyllä enemmän kuin hintansa väärti. On upea. Ja sinulla kyllä välähti, kun auringon neuleeseen lisäsit. Ilman sitä se olisi "vain" pusero. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkehrää tarvitaan, sillä marraskuun pimeys käy päälle uhkaavasti.

   Poista
 3. Todella kaunis auringonkehrä ,eikä ollut hinnan kirossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hinnan kirossa"! Enpä ole ennen moista sananpaukausta kuullut.

   Poista
  2. Vanha sanonta täältä kuhmosta . Murre sanat on hyvin muistissa ja myös käytössä.

   Poista
 4. Aivan ihana!!! Virkkasit siis pelkästä mohairista? Mä olen jotenkin arastellut käyttää mohairia pelkästään paitsi salomoninsolmuhuiveissa, josta tulikin mieleen, että edellisistä solmuvirkkauksista on sen 'sata' vuotta aikaa. Siinäpä loistava idea vaihteluksi nyt, kun sukkien tekeminen vähän takkuaa. Tai siis niiden aloittaminen. KIITOS, kun sain vinkkivitosen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkästä mohairista,juu. Mutta varoituksen sana: purkaminen lähes mahdototona. Jotta ensiyrittämällä pitää päästä oikeaan lopputulokseen =)

   Poista
 5. Kaunis! Ympyrä on ihan piste iin päälle. Kevytkin vielä!

  VastaaPoista
 6. Kaunis tuo kuvio, neulos ja väri. Jestas mutta tällä kääntää päät. Ihanan pirtsakka! Rakastan värejä ja tässä on oikea terästys siihen sävymaailmaan ❤️

  VastaaPoista