30.9.2020

Auringonkeltainen kimallepörrö

Sain heinäkuussa ihanalta ystävältä kimpullisen auringonkeltaista pörrölankaa. Mallaamisen ja mittaamisen jälkeen totesin, ettei langoista ole aikuisen pörröpaitaan. Sen sijaan pikkuinen ihmisenalku saisi oivan paidan, jos oikea ihmisenalku sattuisi kohdalle. Ja sattuihan se!

 


Sain hätäviestin, että 8-vuotias pikkutyttö on vailla kasarityylistä villapaitaa. Tiesin oitis, että auringonkeltaisesta semmoinen syntyy suitsait isoilla puikoilla. Vastaavista vetimistä on nimittäin kokemusta oikealta kasarikaudelta. Kudoin silloin solkenaan sinisiä ja pinkkejä pörröpaitoja ystäville ja työtovereille. Auringonkeltainen pörrö saa ilmettä kimalteesta, joka pilkistää kivasti pörölangan seasta. Lisäksi syvyyttä tuo etumukseen virkkaamani auringonkehrä.

Nyt vain odotellaan, että 8-vuotias neiti saapuu syyslomalla mallaamaan kimallepörröään. Saattaapi olla, että neidin veli haluaa samanmoisen ;)

Kiitos Stansta ihanasta kimpusta. 

Vanha rouva

14 kommenttia:

 1. Nyt singahdin kasarille keltaisen värin myötä minäkin. Kaiholla muistan oikein auringon keltaista neuletta, jossa oli venepääntie ja hihat lepakkomalliset. Sanottiinko lepakkohihoiksi hihoja, joita ei erikseen neulottu ja ommeltu puseroon? Sellaiset muotijutut silloin, muistathan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan lepakkohihat, patellavyöt ja sähkönsiniset korkkarit =)

   Poista
 2. Minullakin oli alakoululaisena keltainen pörrölankavillatakki ja tykkäsin siitä ihan mahdottomasti. Varmaan tykkää nykylapsetkin tuommoisesta. Nyt vaan neulomaan itsellesikin keltaista villapaitaa piristämään pimeää talvea :)

  VastaaPoista
 3. Todella auringon-keltainen.💛🌞
  teit 8 v.onnelliseksi..miten jäikö lankoja poijan puseroon.vai teetköö erivärisestä??
  Hyvää lokakuuta! 🍁🍂🍎

  VastaaPoista
 4. Aurinkopaitoja tarvitaan elämässä aina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Elämä ilman edes yhtä aurinkopaitaa on tylsää.

   Poista
 5. Aivan ihanaa "kuulla", että tuomani langat löysivät paikkansa!!! No, en sitä kyllä epäillytkään. Ihana neule!
  Mulla tulee kasarista mieleen mokkaiset hapsusaappaat (omistin mustat ja ruskeat), neonvärinen toppa-anorakki, vihreä neule, leveät henkselit, ukko-malliset farkut, punaiset farkut... you name it. :D
  Ihanaa alkanutta lokakuuta teille molemmille!
  (Muista kertoa kelpasiko pörröpaita!?)

  VastaaPoista
 6. Kasariaikana minäkin tein paitoja roppakaupalla :) Se oli hyvää aikaa se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasarina olin villi ja vapaa, hullu ja hulvaton. Nyt olen...

   Poista
 7. Siellä sitten mennä viilettää ihan oikea aurinko :) Mä muuten eilen katselin jotain vihreän ja oranssin väriyhdistelmää, sävyt olivat juuri sellaisia joita 80-luvulla käytettiin. Tuli melkein vähän haikea olo. Se oli oikeastaan aika kivaa aikaa.

  VastaaPoista