15.7.2020

Tilustakki


Kutoo, purkaa, kutoo, purkaa... Tuolta homma hieman haiskahti, kun tämä rouva sai päähänsä: a) yhdistää kaksi erilaista lankaa, b) kutoa perusvillatakin ilman tuontaivaallista ohjetta.

Mittaa otin vanhasta villatakista. Yleensä homma hoituu aika kivuttomasti, mutta nyt pelissä oli sileän langan lisäksi pörröinen lanka. Sepä ei purkaannu noin vain, vaan takertuu pörröillään milloin mihinkin. Mutta muutamanmiljoonan ärräpään voimalla sain tekeleen kursittua kasaan.

Lankaa kului 364 g. Puikot olivat 9. Villatakista tuli ihan perusperusperus, ilman mitään krumeluureja. Tarkoituksena on vetää se niskaan, kun lähden tarkastamaan tiluksia.


Nyt edessä on seuraava haaste. Villatakin vaaleanviolettia pörrölankaa jäi muutama kerä. Lisäksi sain Stanstalta tuliaiskimppuna monta kerää keltaista pörrölanka, jossa on blingblingiä mausteena.

Pyörittelin pörröjä ja ajattelin ensin, että mahdoton väriyhdistelmä, mahdoton. Mutta sitten hoissin uudessa tilustakissani pitkin puutarhaa ja kas - keltaisen ja violetin yhdistelmä alkoi näyttää varsin somalta. Taivaallinen maalarimestari osaa maalata!


Kysymys kuuluukin, mitä kelta-violettia tekisin?
Vanha rouva 

10 kommenttia:

 1. Hieno villatakki. Perusmalleja tuleekin käytettyä eniten. Keltainen ja lila, vastavärit jotka saavat värit hehkumaan paremmin. Mitä jos lisäisit ripauksen kirkkaampaa lilaa, se voisi toimia hyvin, teetpä sitten mitä teetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea. Vielä kun keksisi, mitä tekee.

   Poista
 2. Ihan minun näköinen villatakki!?
  Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä noista langoista kehittelet..!? Mielikuvitusta ja luovuuttahan sulla piisaa!
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä juttua jo aloitin isolla virkkuukoukulla, mutta alkoi pukata nuttua ISOLLE norsulle. Pitänee aloittaa uudestaan.

   Poista
 3. Luulin, että A puuttuu, mut ei puuttunukaan! Miltäs ne tilukset näytti?
  Kyllähän noi sopii yksiin. Pipo, huivi, lapaset, isännälle villahousut.

  VastaaPoista
 4. Minä luin otsikon pariinkin otteeseen A:llä 🤭 Kaunis on joka tapauksessa. Lila-kelta -yhdistelmä on kaunis. Minä tekisin iiiison huivin syksyksi. Niitä on tullut jo ostettua. Jaakko heitti jo kylmän kiven 😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas täällä nyt A-luokan porukkaa liikkeellä ;) IIIIIIISOOOO huivi on koukulla ;)

   Poista